Начало Култура Магазин за обли камъчета в библиотеката

Магазин за обли камъчета в библиотеката

СПОДЕЛИ

Градската библиотека „Стоян Дринов” представи поредна стихосбирка днес от 17:30 часа. „Магазин за обли камъчета” на поетесата Мария Доневае най-новото попълнение в колекцията от книги в библиотеката. Интересно поднесените стихове от самата поетеса, върнаха публиката в различни периоди от техния живот и накара всички да се замислят. „Магазин за обли камъчета” е книга, писана на шега от някой, който взема смеха на сериозно.
В нея има домашно приготвени вкусни стихове.
Хора от улицата, които бързат да се приберат в спокойните си къщи.
Животни, растения, камъчета от реката. Времена, места и гледки, които могат да изпълнят деня ви с радост, ако им обърнете внимание. Стихове за онези хубави, прости и трайни неща, които се дават безплатно и точно затова са безценни.

 

 

 

Мария Донева е родена в Стара Загора, завършила е Българска филология в СУ "Свети Климент Охридски". Печелила е награди от престижни литературни конкурси. Автор е на книгите "Очи за красотата", "Сбогом на читателя", "Празнината мегу нас" (Охрид), "Има страшно", "50 години старозагорско куклено изкуство", "Прикоткване на смисъла", "Меко слънце"(2010) и "Магазин за обли камъчета" (2011).
Работи в Постоянния театър към Държавна психиатрична болница "Д-р Георги Кисьов" – Раднево, и като драматург в Драматичен театър "Гео Милев" – Стара Загора.