Начало Култура Младата поетеса Мериха Чолак представи своя „Дневник на душата“ в Панагюрище (ВИДЕО)

Младата поетеса Мериха Чолак представи своя „Дневник на душата“ в Панагюрище (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

Ангелогласната Нонка Маслева бе специален гост на литературната среща

Когато превърнеш душата си в книга, когато разкажеш себе си с искреността на младостта, никой, разтворил страниците ти, няма да остане равнодушен. Смелостта да разкриеш света си, да покажеш пукнатините по „счупения ангел“, в който си превърнал сърцето си и вярата в силата на любовта, която лекува всичките ти рани, са само отделни частици от докосващите споделени думи в дебютната стихосбирка на пловдивската поетеса Мериха Чолак. 

Книгата, озаглавена „Дневник на душата“, беше представена за първи път в Панагюрище. Срещата се състоя на 12 януари в градската библиотека „Стоян Дринов“ и протече при голям интерес от страна на панагюрци.

Специален гост на вечерта беше панагюрската певица Нонка Маслева, която с тематичните си изпълнения развълнува присъстващите.

Чрез поезията си Мери успя да проникне до най-дълбоките кътчета на човешката душа, като в същото време разкриваше себе си, с болките си, надеждите си, любовта си …

Мериха пише, защото това е начин да изрази чувствата си. Всеки един стих, всеки написан ред, е една малка частица от сърцето и душата й. Всеки, който чу поезията на Мери, погледна в душата на едно чувствително, наранявано, но и борбено момиче, което намира своето вдъхновенив в простите човешка чувства – обичта, мъката, болката, израстването …