Начало Избори 2013 Над 120 млади членове на БСП от областта почетоха годишнината от Априлското...

Над 120 млади членове на БСП от областта почетоха годишнината от Априлското въстание

СПОДЕЛИ

"Щастлив съм да видя днес тук, в столицата на Априлското въстание, толкова много млади хора.Вярвам, че вие сте достойни наследници на априлци, носите в сърцата си техните идеали  Вие носите в себе си промяната." – с тези думи председателят на структурата на БСП в Панагюрище Станимир Велчев приветства за добре дошли над 120 млади членове на Левицата от Пазарджик, Батак, Белово, Септември, Пещера, Велинград, Стрелча, които пристигнаха в града ни на знаковата за всички панагюрци дата 20 април, за да участват в автопоход. Мероприятието, организирано от младежките структури на БСП от област Пазарджик и домакинствано от младежката организация в Панагюрище, е във връзка с годишнината от Априлското въстание. Колоната от автомобили с развети национални трибагреници тръгна от началото на града при болницата и премина по улиците, спирайки се на площад "Райна Княгиня", където бяха поднесени цветя и венци в знак на признателност.

 

 

"За мен е огромна чест да водя листата на селища, разпалили искрата на Априлското въстание и днес отново сме пред съдбоносен избор. Сега трябва да решим искаме ли държава, която уважава своите граждани, или искаме мафията да си има своя държава и то в лицето на институции, които за призвани да бранят нашата сигурност. Днес е 20 април, но няма да ви призова за въстание, а за поход да си върнем България. Българите се топят, няма бебета, а 70 процента от завършващите висше образование имат желание да напуснат България и това е най-тъжната статистика за една държава. Трябва да направим така, че  отново да има деца, които да се учат и остават по родните си места". Това каза водачът на листата на Коалиция за България в 13 МИР Илияна Йотова, която пристигна специално за събитието в Панагюрище.  "Нужни са спешни мерки за намаляване на безработицата сред младите хора, нужна е програма с конкретни стъпки. Трябва да има перспектива за младите хора и за техните родители" , каза още Йотова. 

 

 

След това автоколоната се отправи към паметника в местността Оборище, където специално пристигна за да даде своята подкрепа на водача на листата Илияна Йотова евродепутатът Ивайло Калфин. В словото си Калфин посочи, че Илияна Йотова няма нужда от карта на областта, защото една друга карта е много по-важна и тревожна – това е картата, запълнена от ГЕРБ с унищожените предприятия, фалиралите фирми, проваленото здравеопазване и мизерията.

Младежките обединения на БСП се включиха и в кампанята „Да изчистим България за един ден”, почиствайки местността Оборище.