Начало Общество Над 6800 лв. се събраха от благотворителния концерт „Звезди пеят за Нели“

Над 6800 лв. се събраха от благотворителния концерт „Звезди пеят за Нели“

СПОДЕЛИ

Над 6800 лв. са средствата, събрани от закупуването на билети за благотворителния концерт "Звезди пеят за Нели". Той се състоя в голямата зала на театъра в Панагюрище снощи и обедини приятели, изпълнители и гости с една кауза на доброто – да се съберат пари за операция на очите на Нели, така че тя да може пълноценно да се радва на околния свят. Концертът бе организиран от Общински младежки парламент. В него взеха участие известни изпълнители, които с удоволствие и искрена ангажираност пяха, танцуваха и показаха своето изкуство в името на важната цел – малкото момиче от Панагюрище да прогледне.

Самата Нели седеше развълнувана преди началото на концерта на първия ред. За ПИА тя сподели, че мечтае зрението й да се подобри. Чувствам се добре и очаквам да си изкараме всички хубаво днес, каза още момичето, което въпреки че не вижда, излъчва истинска доброта и щастие. Както всяко дете от учебните предмети най-много обича рисуването. В нейните блокчета най-често се появяват къщички, градини и небе. Малката красавица смело заяви, че не се страхува от предстоящата операция, напротив, очаква я с нетърпение. А тя ще се случи, когато се съберат 16 хил. лв. Концертът беше много сериозна стъпка към осъществяването на мечтата на едно дете. Предстои да съберем и даренията от общо петнайсетина кутии, които сме оставили на различни обществени места и тогава ще обявим цялата набрана сума, каза председателката на Общински младежки парламент Стилияна Пенева. В интервю за ПИА тя бе категорична, че младежите са готови да направят и невъзможното, но да съберат навреме необходимите средства за операцията на Нели.
На сцената на панагюрския театър пяха от сърце любимата певица на Нели – Алисия, звездите от "Гласът на България" – Вася, Пламен, Гита и Христо, неповторимият Илия Ангелов, Саня Алекса, Емил Анчев – създателят на група "Конкурент", младото дарование Радко Пърлев. Аплодисменти заслужи и огненото шоу на Панчо Танев, както и изпълнителите на спортни танци от формация "Импулс". Достоен финал на концерта направиха невероятните оперни певици от трио "Сопрано", които изправиха залата на крака.
Концертът бе уважен от цялото ръководство на община Панагюрище в лицето на кмета Никола Белишки, заместниците му Георги Павлов и Галина Матанова, председателя на Общински съвет – Веселина Зумпалова-Ралчева и народния представител Христо Калоянов.


 
 
 

1 КОМЕНТАР