Начало Избори 2015 НЕПРОВЕДЕНИЯТ ПУБЛИЧЕН РАЗГОВОР: Пламен Търкаланов отговаря

НЕПРОВЕДЕНИЯТ ПУБЛИЧЕН РАЗГОВОР: Пламен Търкаланов отговаря

СПОДЕЛИ

plamen1Решихме да компенсираме липсата на публичен дебат между кандидатите за кмет на общината, като се обърнахме към всички медии с молба да зададат въпрос/и към нашия кандидат за кмет. Вярваме, че те достатъчно добре улавят пулса на общината и биха задали въпросите, които вълнуват избирателите. Така се получи едно своеобразно интервю, което публикуваме тук:

Kои са Вашите три водещи приоритета в управлението на  града?  Галина Бодурова, медиен център „Оборище“

  • Прозрачност и диалогичност в управлението.
  • Чистота и благоустрояване на улици, квартали и населени места.
  • Строг контрол – за спазването на общинските наредби за поддържане на чистотата, за опазване на обществения ред и общинското имущество ; при изпълнението на проекти и обекти от капиталовата програма.

Какво Ви мотивира да влезете в битката за кмет на Панагюрище? Мария Гугова, „Ностоп“

За мен повече жители на общината имат право да си казват :“И аз мога да направя нещо добро за града си“. Смятам, че това е разковничето да обединим усилията на всички към една цел – да живеем на светло и на чисто. Това е нещо, което наистина искам, и то си е сериозна мотивация

– Каква е визията Ви за града, в който живеете?  Как искате да изглежда той? Мария Гугова, „Ностоп“

Град,  в който има въздух, зеленина  и усмихнати хора.

– Хора, съветници, а и медии се оплакват, че администрацията не работи с пълен обем. Това зависи от Кмета. Имате ли своя формула да накарате всички чиновници да работят в името на хората, а не просто за кмета. Веселина Велчева, в.“Време“

Най-важното е във формулата да преобладава  „събиране“  и „умножение“ – повече доверие, спокойствие, права на всички нива в администрацията, и в същото време ясни задължения, отговорности и контрол.

Задължително е крайният резултат да бъде със знак „плюс“ за хората, а не просто за кмета.

Възможно ли е гражданско участие в решаването на важните за общината въпроси и как точно може да се случи то?   Галина Бодурова, медиен център „Оборище“

Не само, че е възможно, но е задължително. За да се случи обаче, хората трябва да повярват, че техният глас ще бъде чут. Че кметът реално се интересува от тяхното мнение и техните предложения.

Ако хората не идват в общината – на срещи, на обществени обсъждания – аз ще отида при тях. На тяхната улица, в техния квартал.

– Какво не бихте искали да Ви питат живеещите в община Панагюрище след 4 години? Павлина Вайсилова, в.“Още плам“

Зависи от позицията .От позицията на кмет: Да не ме питат за санкции по евро проекти. Да не ме питат за некачествено изпълнени  инфраструктурни проекти.

От позицията на общински съветник: Да не ме питат бил ли съм общински съветник през тези четири години., т.е. – да съм бил незабележим,  ненужен.

– С какво бихте се заел най-напред, ако спечелите изборите? Мария Гугова „Ностоп“

С отстраняване на проблема с миризмата на канализация в Панагюрище.

Паралелно с това ще започна  работа по подготовка и кандидатстване с проекти по европейски и национални програми. За да не загубим нито ден и нито лев, който може да бъде спечелен за общината.

В града има вече много бази и събития, но външни публики няма. Какво предвиждате за стимулиране на туризма, за привличане на посетители от различен таргет към събитията в общината ? Имате ли визия за развитие на селския туризъм ? Как ?

Туризмът заема важно място в нашата програма. Отговорът на тези въпроси не се изчерпва с няколко изречения. Най-общо бих казал – да, имаме визия, имаме и проучен опит в други общини.  Предвиждаме създаването на общинско предприятие „Туризъм“, което да обхване всички дейности – реклама, привличане на туристи, онлайн система за информация и резервации.

– Каква е Вашата лична прогноза за резултатите от изборите в проценти? Мадлена Георгиева,“Пиа нюз“

Към този момент едва ли има някой в общината, който може да даде прогноза. Ситуацията е много динамична и интересна.

– Съвсем хипотетично – ако допуснем, че на предстоящите избори съберете минимален брой гласове и като кандидат-кмет, и като кандидат за общински съветник, бихте ли оттеглили кандидатурата си за съветник? Мадлена Георгиева,“Пиа нюз“

Хората решават. Те могат да ме откажат. Те могат да пренаредят листата. Могат да изместят дори и първия във всяка листа. Аз не се страхувам да призовавам избирателите да гласуват мажоритарно.

Не само на тези, които ще гласуват за нас, но и на тези, които ще гласуват за други листи аз казвам : Гласувайте за човека, от когото очаквате да защитава интересите Ви в Общинския съвет!

Медиите, активните и задаващи въпроси хора за Вас са?! Павлина Вайсилова, в.“Още плам“

 Ценни.

Политиката може ли да има човешко лице? Галина Бодурова, медиен център „Оборище“

 Казват, че политиката е борба за власт. А всъщност политиката би трябвало да бъде работа за общото благо, дейност, чрез която различните ценности в границите на една общност се съгласуват в мирно съжителство.

Кой определя лицето на политиката ? Политиците разбира се. Значи може, ако политиците са човеци. Хората, които гласуват,  трябва  да открият човеците и да гласуват за тях.

– Какво е Вашето послание към жителите на общината? Мария Гугова, „Ностоп“

Да искат повече.  Да бъдат активни и смели.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ