Начало Общество Никола Белишки: Около 405 метра тръби ще бъдат положени за подмяна на...

Никола Белишки: Около 405 метра тръби ще бъдат положени за подмяна на авариралия магистрален водопровод

СПОДЕЛИ
Реклама
финанси

Около 405 метра тръби ще бъдат положени за подмяна на авариралия магистрален водопровод от село Злокучене. Това каза кметът на Панагюрище Никола Белишки пред Радио „Фокус“.

Още в петък беше договорено с производителя на тръби, тъй като такива тръби в България няма. Те са с високо налягане – 16 атмосфери. В събота и неделя беше подготвен и изкопан каналът, в който те да бъдат положени“, посочи градоначалникът.

Доставени са и около 750 кубика пясък за полагане на пясъчната възглавница, както го изисква технологията. Екипите за извършване на тези дейности вече са на обекта. Никола Белишки уточни, че приоритет за Община Панагюрище е водоснабдяването, като се работи усърдно по отстраняването на проблема.

4 КОМЕНТАРА

 1. Предлагам и трети вариант : Разкриване и използване на собствени бодоизточници поне за отделните селища . А такива в района има ! Например за село Баня може да се ползва водоизточника „Топилото“, който по времето на соца се ползваше от стопанството , но сега бе харизано, а може би продадено , на Георги Делчев. Защо ? За местни водоизточници потърсете бившият кмет на село Баня – Игнат Ерелийски . По време на мандата си той търси мнението на специалист . Но ако го попитате той ще ви даде най-точна информация .
  0  0
 2. „Никола Белишки уточни, че приоритет за Община Панагюрище е водоснабдяването, като се работи усърдно по отстраняването на проблема.“
  Вариантите са два:
  1. Язовира
  2. Цялостна подмяна на тръбите.
  Кой вариант ще избере общината? И като го избере, ще стане ли в обозримо бъдеще?
  0  0