Начало Култура „НИРВАНА“-ТА НА ЯВОРОВ И ЛОРА ГОСТУВА В ПАНАГЮРИЩЕ

„НИРВАНА“-ТА НА ЯВОРОВ И ЛОРА ГОСТУВА В ПАНАГЮРИЩЕ

СПОДЕЛИ

BIG14310162141nirvana

Драмата между Пейо Яворов и Лора Каравелова, изпълнена със страст, ревност и взривяващи емоции ще бъде представена на панагюрска сцена. „Нирвана” е името на представлението, което ще гостува в нашия град на 13 май от 18:30 часа в Народно читалище „Виделина -1865”.

Това е история за последната нощ на Пейо Яворов и Лора Каравелова. Зрителите ще гледат трагичната пиеса на Константин Илиев, разказана чрез мислите и телата на младите актьори Делян Илиев и Бориса Сарафова.

Представлението на РДТ „Николай Хайтов”-Смолян представя по особено емоционален и въздействащ начин взаимоотношенията на двама души, ограбени от собствените им слабости.

Nirvana-1

Нирвана означава просветление или пробуждане с пълното спокойствие на ума при освобождението от състоянието след края на  страданието, най-висше щастие и единението с божественото.

За Яворов и Лора тя е изхода.

Последната им нощ заедно. Напрежение и мистерия, които приковават от началото до края. Яворов като дете, като влюбен и като съпруг. И Лора – непреодолимо страстната. Ще се почувствате като някой натрапник, застанал на прага на дома им, надничайки скришно, ала няма да си тръгнете. Защото ще чувствате с тях, докато не настъпи нирвана. Докато половинките не образуват цяло.