Начало Общество Областна администрация домакин на среща по Проект SY_CULTour

Областна администрация домакин на среща по Проект SY_CULTour

СПОДЕЛИ

 

В периода 9-12 октомври 2012г., областна администрация Пазарджик ще бъде домакин на четвъртата среща на Управляващия комитет по Проект SY_CULTour /Синергия в културата и туризма – оползотворяване на културния потенциал в слабо развитите селски райони/. Срещата на партньорите по Проекта ще се проведе в конферентната зала на х-л „Хебър” в гр. Пазарджик. В програмата на обучението е включено и запознаване с културните забележителности на гр. Пазарджик, както и посещение на община Стрелча, представяне на местните културни ценности, обичаи и традиции. В рамките на Проекта, в пилотната община Стрелча, беше съставен списък на културните ценности с потенциал за развитие. Тези културни ценности ще бъдат включени в съвместно изследване на всички пилотни региони по Проекта. Предстои и обучение на местните ресторантьори, хотелиери и туроператори.

Проектът SY_CULTour се финансира по Оперативна програма за транснационално сътрудничество "Югоизточна Европа 2007 – 2013". Областна администрация Пазарджик е единственият български партньор по Проекта, в който участват общо 12 научни институции, браншови организации, местни и регионални власти от Словения, Сърбия, Италия, Гърция и Унгария.

Продължителността на Проект SY_CULTour е три години /2010-2013/, целта е да бъдат показани и успешно управлявани добрите практики в културното наследство на селските райони, като предпоставка за развитие на селския туризъм и алтернатива за икономическо съживяване на селата.

 

СНИМКА: DARIK