Начало Местна власт Областният управител насрочи провеждането на консултации за състава на РИК Пазарджик за...

Областният управител насрочи провеждането на консултации за състава на РИК Пазарджик за предстоящите избори на 26 март

СПОДЕЛИ
photo_orig_1574441
Със Заповед на областния управител Гинче Караминова са насрочени консултации за постигане на съгласие и изготвяне на предложение до ЦИК, относно състава на РИК Пазарджик за предстоящите избори за Народно събрание на 26 март 2017г. Консултациите между представляващите парламентарно представени партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени, ще се проведат на 29 януари 2017 г. (неделя), от 11,30 часа, в Приемната зала на областна администрация Пазарджик.
Покана за участие е изпратена до: Партия “ГЕРБ”, Коалиция „БСП лява България”, Партия „ДПС”, Коалиция „Реформаторски блок”, Коалиция „Патриотичен фронт”, Коалиция „България без цензура”, Партия „Атака” и Коалиция „АБВ“.
Участващите в консултациите  трябва да представят до 10,00 часа на 29 януари 2017 година (неделя) в деловодството на Областна администрация Пазарджик своите писмени предложения по състава на РИК-Пазарджик и всички останали документи, посочени в Изборния кодекс и Решение №4117-НС/24.01.2017 г. /Приложение №23-НС/ на Централната изибирателна комисия.
Консултациите се свикват в изпълнение на Указ № 59 от 24 януари 2017 г. на Президента на Република България и на основание чл.60 от Изборния кодекс и чл.32, ал.1 от Закона за администрацията.
Заповедта на областния управител е публикувана на интернет страницата на областна администрация Пазарджик.