Начало Спорт „Оборище“ изпусна победата за 20 секунди

„Оборище“ изпусна победата за 20 секунди

СПОДЕЛИ

Двадесет секунди преди края на двуминутното продължение "Оборище" изпусна победата в първия си мач срещу "Струмска слава". Едно центиране на отчаянието бе засечено с глава и около 700 зрители на "Орчо Войвода" не повярваха на очите си, че това се случва.

Мачът започна равностойно и мудно заради 40-градусовата жега. В 13-та минута капитанът Танчо Калпаков се извиси над всички след центриране от корнер и с глава уцели гредата, след което се ориентира най-бързо и с плонж довкара отбитата топка. При първата си по-сериозна атака  в 31-та минута обаче радомирци стигнаха до дузпа след като вратарят Христов фаулира откъснал се нападател. Гостите не сгрешиха, а до края на полувремето нямаше ситуации и пред двете врати.

Второто полувреме започна ударно за панагюрци. В 47-та минута Георги Василев с воле от 20 метра отбеляза рядко красив гол. В следващите 20 минути на два пъти Василев и веднъж Емил Стоев – Бадема имаха възможност да решат мача, но пропуснаха. В 73-тата минута оставилият добри впечатления десен бек Християн Момчилов получи травма при един шпагат и се наложи Куцовски да прекроява схемата. Ивайло Самарджиев започна да покрива дясната зона, а Бадема се върна да помага на Калпаков в центъра. Гостите се възползваха от промените и на два пъти стигнаха до сериозни положения, като в 84-та минута вратарят Христов извади удар от два метра.

Съставът на "Оборище": Христов, Момчилов /75 Чилингиров/, Симеонов, Еленкин, Петев, Самарджиев, Калпаков, Раленеков /46 – Борисов /90 – Нетов/, Стоев, Василев, Съни.

След мача:

Илия Анчев, председател на УС на ФК "Оборище":

"Съжалявам за пропуснатата победа. В началото в играта ни личеше напрежение, което е нормално за първи мач. Момчетата се стараха, но късметът днес не беше с нас. Благодаря на публиката, която дойде да ни подкрепи, въпреки жегата."