Начало Култура Образователна и научна степен „доктор“ бе присъдена на панагюрския художник Николай Радулов

Образователна и научна степен „доктор“ бе присъдена на панагюрския художник Николай Радулов

109
0
СПОДЕЛИ
restorant

радуловНа панагюрския художник Николай Радулов бе присъдена образователна и научна степен „доктор“. Публичната защита на дисертационният му труд се състоя на 24 април, петък в зала „Иван Спасов“ на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Темата на научната разработка бе „Акварелната техника и професионалната подготовка на студентите от специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“.

В началото на самата публична защита Радулов представи в резюме съдържанието на дисертационното изследване, пред научното жури и присъстващите в залата. След това бяха представени рецензиите и становищата на членовете журито, което бе в състав: проф. д-р Бисер Дамянов (Пловдивски университет „Паисий Хилендарски), проф. д-р Емил Куков (Югозападен университет „Неофит Рилски“), доц. д-р Капка Солакова (Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство, Пловдив), доц. д-р Зора Янакиева (АМТИИ, Пловдив) и доц. д-р Даниела Маркова (ПУ „Паисий Хилендарски). Бе представено и мнение за работата на дисертанта от изкуствоведа проф. д-р Нина Христова. Радулов отговори на поставените от журито въпроси, след което бе дадена възможност за питания към него и от публиката.

журиВ крайната фаза на академичната процедура, научното жури чрез явно гласуване, присъди на Николай Радулов образователната и научна степен „доктор“ в научна специалност „Методика на обучението по изобразително изкуство”.

Николай Радулов бе редовен докторант в АМТИИ от края на 2011 г. Той е и първият дисертант държавна поръчка, който защитава ОНС „доктор“ във висшето учебно заведение.