Начало Общество „Оптикоелектрон“ инвестира в 3D принтер

„Оптикоелектрон“ инвестира в 3D принтер

СПОДЕЛИ

"Оптикоелектрон Груп" АД стана първата фирма в оптичния бранш в България, която закупи 3D принтер.  Устройството ще позволи на компанията да доразвива  и усъвършенства  своите продукти, както и да представя пълна детайлна макетна характеристика за всеки един от тях в бъдеще. 3D принтерът на "Оптикоелектрон" работи с полимер, като екструдера на устройството се движи във вертикална и хорозинтолна равнина и неговата пружинна функция елеминра необходимостта от бъдещето му коригиране. Тези принтери имат едно скрито предимство – ако дадена механична част на принтера бъде повредена, то той може да я възпроизведе с точност до последния детайл. Именно с това те станаха популярни в орбиталните изследвания на НАСА и вече се използват на практика от космонавти на агенцията.

От дружеството заявиха, че 3D принтерът ще подпомогне научно-изследователската дейност при разработването и внедряването на нови технологии, както и възможността "Оптикоелектрон" да произвежда висококачествени детайли за продуктите си.  Закупеният принтер е с прецизна точност, разработен е по специална поръчка от аероинжинери в САЩ и е с цена от няколко хиляди щатски долара.

6 КОМЕНТАРА

  1. 3D принтерът ще подпомогне възможността „Оптикоелектрон“ да произвежда висококачествени детайли
    ….

    Да се надяваме, че висококачествените детайли за продуктите им няма да са произведени на принтера 8) :lol:. Иначе, поздравления за иновацията!
    0    0