Начало Общество Обявяват обществена поръчка по проекта за депото

Обявяват обществена поръчка по проекта за депото

СПОДЕЛИ

До дни ще бъде обявена обществената поръчка за изпълнител на строително-монтажните работи по проекта за депото за битови отпадъци. Това съобщи кметът на община Панагюрище Никола Белишки. В момента тече съгласувателната процедура на документацията в Агенцията за обществени поръчки, добави още градоначалникът. По неговите думи проблеми в поетапното осъществяване на проекта няма.
По същия начин тече и реализирането на проекта за водния цикъл. В четвъртък бе проведена поредната среща на  представителите на ВиК, на проектантите, на фирмата, спечелила техническа помощ, фирмата, която упражнява строителен надзор, представители на фирмата – изпълнител на строителството. Събираме се всички и отчитаме какви са били задачите, какво е изпълнено и какво предстои. Днес ние трябва да разгледаме идейния проект за ВиК мрежата. След като установим, че този идеен проект удовлетворява исканията и нуждите на града, преминаваме към реализирането му, каза още кметът. Същият ден бе подписан договор за изпълнение на СМР по един от лотовете по проекта, а именно изграждане на довеждащия колектор и пречиствателната станция.
Кметът Белишки засегна и въпроса относно друг мащабен проект на общината, който бе спрян заради обжалване в КЗК – "Панагюрище – столица на свободата". До дни очакваме решението на ВАС, каза Белишки. Той припомни, че се е постарал да направи заявление до управляващия орган и да спре срока, който тече за изпълнение на строително-монтажните работи. Той ще бъде възстанове едва след произнасянето на КЗК и ВАС, каза още кметът.