Начало Развлечение Румънеца и Енчев в Diamond Club на 4 юли

Румънеца и Енчев в Diamond Club на 4 юли

СПОДЕЛИ
Реклама

back2blackКултовия рап-дует, създаден през 1996 година – Румънеца и Енчев, този петък ще пеят в Diamond Club. Те ще изпълнят хитовите си парчета „Мене не ме познаваш“, „Пипни ме тук“,“Къде е купонът“, „Мухата“, „Моята жена“, „Шатрата“ и много други.

Можете да направите своята резервация на познатия ви телефон:

Румънеца и Енчев е популярен рап-дует, създаден през 1996 г. в Добрич от Адриан Рачев-Румънеца и Георги Енчев. В чужбина са познати под имeто R&E. Румънеца и Енчев имат собствена музикална компания, „Селект Мюзик Медия“ (създадена 2003 г.), която продуцира млади групи като R&E, Planet Magic Live, The Band (Grupata), Cacao. Компанията има зад гърба си няколко издадени албума и множество концерти.

В първите две години те правят песни в импровизирано студио. Измислят и записват Мухата и Мене не ме познаваш. Една от песните им се завърта по радио „Тангра“ като достига до Топ 20, а също по радиата „Хоризонт“ и „Дарик“. Първият сценичен дебют на дуото е през 1999г. на фестивала „“Сарандев, Добрич с песента „Мене не ме познаваш“, където печелят втора награда за млади таланти, връчена им лично от Лили Иванова (председател на журито). На „Златният Орфей“ през 1999г печелят трета награда в категорията за Млад Изпълнител, а два месеца по-късно печелят първа награда от фестивала „Есенен бриз“ с председател на журито известния български певец Георги Христов. След като получават няколко награди от различни фестивали, те си намират продуцент в лицето на музикалната компания Polysound. Но след като издават хита Пипни ме тук, младите рапъри решават да сменят продуцента си. Те се спират на известния Васко Теслата. С негова помощ и с помощта на певиците Амалия и Алексия, както и дует „Мания“ те записват първият си албум, Румънеца и Енчев, който излиза на 3 октомври 2001 г.

През 2002 Румънеца и Енчев изпява песента „Химн за влизането в НАТО“, която е посветена на присъединяването на България към Евро-Атлантическия пакт. Една година по-късно издават втория си албум „Румънеца и Енчев 2“, с подкрепата на Стефкос Мюзик. В този албум се открояват Ти ме искаш, Нас двамата (заедно със Светла Иванова), „От утре“ (с Устата и John Kaleka) и „Коледата невъзможна“. Групата се отличава с изключителния си стил и много експерименти и нововъведения. Румънеца и Енчев са новатори. Клипа на песента „НеБе“. от същия албум, е промотирана в сайта abv.bg. В клипът за рекламата на Мура, Нестле те правят уникален клип под вода. За саундтрак е направен специален аранжимент на „Пипни ме“ тук от Николай Маджаров — Файчето и замяна на припева с думите „Щракни ме тук“.

Нова година, нов имидж. Екзотични и оригинални новите песни са с етно елементи от различни дани, което е в основата за избора на заглавие на предстоящият албум. През 2005 Румънеца и Енчев пускат на пазара Giliai, която е с индийски фолклорни елементи. С тази песен те пробиват в „MTV“, но с нов псевдоним EaSTar (East star — Източна звезда). Следващата песен, също е издържана в етно линията Индия — San Sanana. Същата година дуото е специален гост в турнето на Слави Трифонов, като подгряващ елемент. Кавърът на песента на Слави „Сватба“ — „Ако кажеш не“ има огромен успех. Година по — късно излиза и третият албум Етно. Друга песен, а именно All 4 One, Румънеца и Енчев записват с гости изпълнители гръцкия „Dispero“, турската „Eurograp“, македонската „Skopie Via Sofia“ и българката Vessy.

През 2007 двамата рапъри заедно с водещия на предаванията „Сблъсък“ и „Мюзик Айдъл“ по БТВ — Иван записват нова песен. Тя се казва „Защо няма радост“, и в нея Иван изпълнява припева от едноименната песен на Софи Маринова, по собствен стил.