Начало Култура От понеделник стартира Седмицата на изкуствата

От понеделник стартира Седмицата на изкуствата

111
0
СПОДЕЛИ
Реклама

baloni.jpg-2

За трета поредна година в община Панагюрище ще се проведе Юнска седмица на изкуствата “Вдъхновение, настроение, красота“. Тя ще продължи в периода 9-13 юни, включително.

Плакат_Изложба-Н-Радулов-Заглавна-снимкаОфициалното откриване ще бъде на 9 юни 2014 година от 17:30 часа в изложбената зала на Театър Дом-паметник, Панагюрище, с изложбата “Полихромно – монохромно”, съставена от творби в категориите живопис, графика и рисунка на младите панагюрски художници Петя Узунова и Николай Радулов.

На 10 юни 2014 година от 18:00 часа в голямата зала на Театър Дом-паметник, Панагюрище класовете от Обединената школа по изкуствата “Евгений Зумпалов” ще представят своя годишен концерт “Полет към изкуството”. В концерта ще се включат възпитаниците на Юлия Богоева от класа по пеене и пиано, на Нона Немигенчева от класа по пеене, на Величка Маслева от класа по пиано, синтезатор и акордеон, на Жана Райнова от класа по пеене и пиано, на Пепа Филина от класа по цигулка, китара и солфеж и на Стоил Атанасов от класа по китара и барабани.

DSCI5293В сряда, на 11 юни 2014 година, от 19:00 часа, на сцената на Народно читалище “Виделина–1865” в Панагюрище ще се играе спектакъла “Големанов” по Ст. Л. Костов. Постановката е на Дочка Кацарева, сценографията – на Ирина Пелтекова. В ролите на героите ще влязат самодейците от театралната формация при читалището Стефан Рапонджиев, Юлия Богоева, Таня Ракова, Мирослав Цветков, Цветелина Чардакова, Мартин Петков, Нина Кехайова, Соня Филина, Донна Елшишка, Иван Кузманов, Стоян Цацов, Владислав Влайков, Веселина Браткова, Нелина Скачкова.

Книгата “От близкото и далечно минало на Панагюрище” на Атанас Сугарев ще бъде презентирана от доц. д-р Атанас Шопов на 12 юни 2014 година от 17:30 часа в Исторически музей – Панагюрище.

изтеглен файлЮнската седмица на изкуствата ще завърши на 13 юни 2014 година от 19:00 часа в голямата зала на Театър Дом-паметник, Панагюрище със спектакъла “Крадецът на праскови” по едноименното произведение на Емилиян Станев, представен от Народен театър “Иван Вазов”. Драматизацията и постановката са на Бойко Илиев, сценографията – на Нина Пашова, музиката е на Иван Лечев. В спектакъла “Крадецът на праскови” участват Мариус Донкин, Аня Пенчева, Юлиан Вергов, Стоян Пепеланов, Марин Янев, Ванча Дойчева.