Начало Спорт Откриха 18-я Национален турнир по бадминтон за купата „Петър Велков“

Откриха 18-я Национален турнир по бадминтон за купата „Петър Велков“

74
0
СПОДЕЛИ

Турнирът е за момчета и момичета да 15 години и се провежда под патронажа на кмета на община Панагюрище – Никола Белишки

badminton7

Мария МАСЛЕВА

Днес в спортна зала на стадион „Орчо Войвода“ бе открит 18-тия национален турнир по бадминтон за купа „Петър Велков“.

Състезанието е организирано от Българска Федерация Бадминтон и БК „Панагюрище-95“ . Турнирът е за момчета и момичета да 15 години и се провежда под патронажа на кмета на община Панагюрище – Никола Белишки. Специално за събитието тук е и председателят на Българската федерация по бадминтон Пюзант Касабян.

judo-bata2
Председателят на БФБ Пюзант Касабян

Състезанието ще се проведе в продължение на два дни – 15 и 16 ноември, като за всички участници, както и за треньорите им организаторите бяха осигурили тениски и брошури за спомен. В турнира по бадминтон ще вземат участие момичета и момчета до 15-годишна възраст от клубовете по бадминтон от градовете Велико Търново, Горна Оряховица, Козлодуй, Кърджали, Оряхово, Пазарджик, Панагюрище, Русе, София и Стара Загора. За най-добре представилите са предвидени купи, който ще бъдат връчени утре след приключването на всички срещи.
Детският турнир за купа „Петър Велков“, тази година навършва 17 години. Посветен е на един от най-големите радетели на бадминтона, Петър Велков. За първи път се провежда през 1997 година. Постепенно, набирайки скорост се превръща в едно от най-големите детски състезания извън държавните първенства. Всички клубове, които развиват детски бадминтон участват всеки ноември в този турнир.
Той се провежда само в дисциплината момчета и момичета единично и само липсата на голяма зала, пречи на организаторите да го превърнат в голям международен форум.