Начало Общество Панагюрец спря кампанията Fairplay на bTV

Панагюрец спря кампанията Fairplay на bTV

СПОДЕЛИ

Националният съвет за саморегулация прие за основателна жалбата на блогъра Бойко Николов, който преди няколко месеца се оплака на сдружението, че кампанията Fairplay на bTV не е подходяща за деца, злоупотребява с насилие и подтиква към незаконна саморазправа.

Оказва се, че Етичната комисия към Националния съвет за саморегулация е получила още няколко други жалби във връзка с кампанията против пиратството и е приела всички тях за основателни. В решението по въпроса се казва:

„Етичната комисия намира и четирите жалби за основателни по отношение на нарушение на Националните етични правила за реклама и търговска комуникация в Република България .”

Съветът действа според етичен кодекс, в който пише, че всяка търговска комуникация трябва да бъде изготвена с чувство за отговорност към потребителя и обществото. Освен това трябва да е съобразена със закона, благоприличието и честността.

Решенията на Националния съвет за саморегулация, който е сдружение с нестопанска цел в обществена полза, са задължителни само за неговите членове. Към тях спада Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО), в която членува и bTV.

Блогърът Бойко Николов признава, че всеки труд трябва да се заплаща, но смята, че трябва да е ясно къде са границите и те не трябва да бъдат прескачани.

В корена на проблема са два клипа, въртени постоянно в праймтайма. Те внушават, че когато някой е обект на посегателство, той може да прибегне до саморазправа, защото „Така е честно!”.

 

Източник: www.kaldata.com
 
Интервю с Бойко Николов специално за ПИА, очаквайте след минути.