Начало Общество Панагюрище засия в коледни светлини (С ВИДЕО)

Панагюрище засия в коледни светлини (С ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

Традиционното тържествено запалване на светлините на коледната елха в Панагюрище и тази година се превърна в незабравим празник за жителите на града.

След обратното броене, на което старта даде зам.-кметът на община Панагюрище Галина Матанова, коледната елха в центъра на града грейна, а небето се озари от празнични илюминации.

Матанова пожела на всички благословена Коледа и щастлива Нова година. „Днес желая на всички вас да следваме желаното и най-съкровено за сърцето ни, да не спираме да чувстваме и молитвата на хората до нас, защото всички можем да вярваме и да обичаме, защото всички можем да си обещаем: ще правя най-доброто, което мога!”, допълни още тя.

За шеста поредна година хор „Децата на Панагюрище“ огласи централния площад „20-ти април“ с весели коледни песни. Броят на децата в хора с всяка изминала година се увеличава, това са възпитаници на Пепа Филина, Юлия Богоева, Величка Маслева, Стефка Стефанова, Иван Иванов и Ануш Славейкова.

С приказно светлинно шоу беше посрещнат на площада Дядо Коледа, а неговите помощници – джуджетата Любопитка и Глупчо забавляваха малки и големи.

За поредна година Община Панагюрище създава празнично коледно настроение като надгражда коледно-новогодишната украса с нови елементи.

Нови светлинни и фигурални елементи допълват украсата на площад „20-ти април“. Празнично осветени са градинките на кръстовището на улиците „Георги Бенковски“ и „Георги С. Раковски“ и на площад „Павел Хаджилуков“.

Светлинни елементи създават празнично настроение на улица „Райна Княгиня“ и на улица „Георги Бенковски“.

В атмосферата на коледния дух и вълшебството на предстоящите коледно-новогодишни празници, на площад „Райна Княгиня” коледна шейна, еленчета и елхички разказват „Зимна приказка”.

Празнично озарени са и фасадите на сградите на Общината и Народно читалище „Виделина-1865”.

С изцяло нова украса заблестяха фасадите на Театър Дом-паметник и Градския универсален магазин.

Два нови коледни къта – в градинките при бензиностанция „Лукойл“ и бензиностанция „Петрол“ ще посрещат жителите и гостите на града.

За втора поредна година в Панагюрище ще отвори врати и Коледен базар в пет специално изработени къщички.

СНИМКИ ТУК