Начало Култура Панагюрци видяха „Надежда през обектива“

Панагюрци видяха „Надежда през обектива“

СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

izlojba10Днес в 17:30 часа във фоайето на Театър Дом-паметник бе открита изложбата „Надежда през обектива“ . Тя е организирана от панагюрката Моника Димитрова и в нея са се включили общо 25 талантливи млади фотографи.

Инициативата е благотворителна и средствата събрани от нея ще бъдат дарени на ДЦДУ „Дъга“. Всеки желаещ може да закупи избрана от него творба на цена 50 лева или да остави сума в кутията за дарения поставена във фоайето.

Специален гост на откриването на изложбата бе заместик кметът по хуманитарните дейности Галина Матанова. Тя благодари на Моника за блогородната инициатива.

„Децата се нуждаят от нас, но сякаш ние в днешно време се нуждаем повече от техния урок по истинска доброта, урок по човеколюбие, което те раздават ежедневно и безрезервно и най-важното съвсем безкористно.“ – сподели с присъстващите г-жа Матанова и допълни „Нека не забравяме, че тях ги има и даваме свойте добри примери, чрез подкрепата, такава каквато показват днес тези талантливи млади хора.“

Г-жа Матанова подари на Моника статуетка на кристално ангелче, което по думите й със своята чистота и невинност симвилизира инициативата на младежите.

Заместик кмета подрепи каузата, като закупи една от творбите и смята да я дари на ДЦДУ „Дъга“. Тя избра творба изобразяваща летящи чадъри и заяви, че с нея олицетворява душите на децата от центъра.

izlojba11

Организаторката на изложбата сподели, ча идеята се е зародила още през месец октомври 2014 година и съвместно с нейни приятели, познати и колеги я е осъществила.

Пътуващата изложба тръгна от София, където от 11 до 20 декември 2014 година бе представена в Zoom Box Center. Творбите представени в нея са разделени в пет категории: макро, портрет, акт, стрийт и пейзаж. В Панагюрище изложбата ще остане от 5 до 15 януари 2015 година, след което ще посети още четири града.