Начало Култура Първи международен конкурс за млади поп изпълнители „Пазарджик пее“ стартира утре

Първи международен конкурс за млади поп изпълнители „Пазарджик пее“ стартира утре

СПОДЕЛИ

Първият международен конкурс за млади поп изпълнители „Пазарджик пее“ ще се състои през почивните събота и неделя в зала „Маестро Георги Атанасов”. Организатори на събитието са НЧ „Н.Й. Вапцаров-1897г. ” и Община Пазарджик.
Право на участие има всеки, който иска да покаже своя талант, който иска да се забавлява и най-вече да открие нови приятели, участниците са от седем до деветнадесет години и са разпределени по освен по възраст и по това дали ще участват индивидуално или групово в надпреварата.

В първия ден участниците ще изпълняват песен на роден език, а във втория по избор. Според регламента изпълнението е на живо. Дублиране на основен глас в инструментала не се разрешава. Предварително обявеният репертоар не подлежи на промяна след изтичане на крайния срок за приемане на заявки за участие.

Наградният фонд предвижда – голямо Grand prix и парична награда, малки Grand prix във всяка категория и възрастова група, първа, втора и трета награда във всяка категория и възрастова група, диплом за спечеленото място във всяка категория и възрастова група, има награди и за музикален педагог във всяка категория и възрастова група, специални награди от фирми, спонсори и съорганизатори.

Музикален директор на фестивала е СийкаВълчева, организационен директор: Нели Троянова, а организацията е дело на Minus Events & Management.