Начало Спорт Първо място за хандбалистките ни в „Б“ РХГ – жени

Първо място за хандбалистките ни в „Б“ РХГ – жени

55
0
СПОДЕЛИ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа 7 юни Панагюрище бе домакин на последната проява в зона Тракия за 2013/2014 състезателна година-турнира „Б“ Републиканска група жени. От две изиграни срещи хандбалистките ни записаха две победи. В първия мач надиграха Сливница с 26:23, а във втория Гълъбово с 19:9. Така и в тази възраст панагюрки се изкачиха на почетното първо място в зоната.
Състав:Стефка Цветанкова,Петя Цветанкова,Надежда Шилева,Елена Чолакова,Йорданка Тодорова,Екатерина Табанджова,Тотка Дойкинова,Ангелина Симеонова,Мария Маслева,Галя Иванова,Ива Караджова,Нелина Маслева. 
Индивидуални награди получиха:
Стефка Цветанкова-голмайстор с 35 гола и най-добър разпределител
Йорданка Тодорова-най-добра лява свръзка
Елена Чолакова-Най-добро дясно крило
Тотка Дойкинова-най-добър вратар
Георги Атанасов-най-добър треньор
Ръководството на ХК Панагюрище трябва да потърси финансова помощ,с която отбора на жените есента да може да се включи в „А“РХГ -жени с откриването на спортната зала.Тъй като съдийските разходи за елитната група са дота по-големи ,а се пътува из цялата страна- средствата,които клуба получава не могат да покрият тези разходи,за да не се ощетяват отборите на подрастващите за сметка на жените.

Равносметката за ХК панагюрище за участието си в зона Тракия 2013/2014г

жени- 1място
19-годишни девойки -1място
14-годишни девойки -1място
12-годишни момичета -1място
11-годишни момичета -1място
10-годишни момичета -1място

На 23-25 юни в гр.Габрово ще се проведе Държавният Финал за 12-годишни момичета, където малките панагюрски хандбалистки ще участват за пръв път извън зона Тракия.
Панагюрските хандбалистки :Елена Чолакова,Тотка Дойкинова,Йорданка Тодорова и Ангелина Симеонова са включени в националните отбори по плажен хандбал за жени и девойки и ще вземат участие в международен турнир от 12 до 15 юни в гр.Приморско

OLYMPUS DIGITAL CAMERA