Начало Спорт Пето място за 19-годишните ни хандбалистки на Държавния финал

Пето място за 19-годишните ни хандбалистки на Държавния финал

СПОДЕЛИ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа 25-27 април в гр.Габрово се проведе финалния турнир на Държавното първенство по хандбал за 19г. девойки.

По жребий ХК Панагюрище попадна в група с отборите на Габрово , Сливница и Шумен. След две загуби от Сливница и Габрово и победа над Шумен, панагюрският отбор отпадна от борбата за медалите. Третото място в групата ни отпрати във втората финална четворка за разпределяне на местата от 5 до 8.

В полуфиналния мач панагюрските хандбалистки се наложиха над Хасково и си осигуриха мача за 5-6 място. В този двобой трябваше да се изправим срещу силния отбор на Нови пазар. Панагюрки воюваха за победата през цялата среща,която се играеше гол-за гол.По средата на второто полувреме нашите момичета надделяха в играта и до края на мача водеха с по4-5 гола.Така при разлика от 5 гола /26:21/ победихме и се класирахме на престижното пето място в България.
Две панагюрски хандбалистки получиха и индивидуални награди:
Тотка Дойкинова – най-добър вратар
Йорданка Тодорова – голмайстор с 60 гола в изиграните 5 мача на финалния турнир
Състав на отбора: Йорданка Тодорова,Тотка Дойкинова,Екатерина Табанджова, Ангелина Симеонова,Мария Савлекова, Йвайла Панайотова, Галя Иванова,Ива Караджова, Нелина Маслева, Златка Тодева, Николета Кузманова.
Треньорите Карагьозова и Атанасов са доволни от представянето на отбора,като се има предвид,че този отбор се запазва и догодина,само една състезателка излиза във възраст-жени.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA