Начало Култура ПГИТМТ съчета Деня на будителя със спортен празник

ПГИТМТ съчета Деня на будителя със спортен празник

СПОДЕЛИ

ПГИТМТ съчета Деня на будителя със спортен празник, следвайки правилото на древните елини „здрав дух в здраво тяло”.

Последният ден на октомври, въпреки прогнозите, се оказа слънчев и времето сякаш благослови начинанието на колектива. Новината, с която директорката на Професионалната гимназия инж. Лушка Апостолова откри празничния ден, зададе тон на последвалите положителни емоции. Бурните овации на присъстващите бяха за всички, които допринесоха проектът на колектива за фитнес център, функциониращ на територията на училището, да стане реалност. С финансовата „инжекция” от „Асарел-Медет” и с доброволния труд на мъжкия състав от учители и помощен персонал бившата столова на бившия Минен техникум се превърна в модерен спортен център с две зали – за фитнес и за тенис на маса. Оказа се, че почитателите на спорта от ПГИТМТ освен че ще ползват безплатно базата, ще могат да се възползват и от друга полезна придобивка – баня.

След последвалия традиционен оглед на новопридобитото имущество гимназистите продължиха с програмата за деня. Планираните спортни мероприятия преминаха под мотото, заложено в заглавието на текста. Футболната, волейболната и баскетболната среща, организирани от физкултурниците на училището Георги Георгиев и Росица Ангелкова, не преследваха излъчване на победители, а провокиране на спортен дух и майсторска игра.

Слънчевото време благослови и онази част от гимназистите, които решиха да отбележат спортния ден чрез поход до хижа Бунтовна. Водени от Иван Ангелков, Делка Мангова и Радослав Русев, младите туристи предприеха дългия преход, за да се насладят на невероятната гледка, която предлага живописното Средногорие.

Правилото на древните елини с призива на родния туристически съюз, а именно „Опознай родината, за да я обикнеш!”, съчетаха деветокласниците на Мария Елшишка и Мария Куртакова. Тяхната екскурзия е организирана не само за забавление, но и за поклонение пред делото на НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ.

 

 

 Пресекипът на ПГИТМТ