Начало Общество Пловдивският апелативен съд ще реши до месец дали да намали присъдата на...

Пловдивският апелативен съд ще реши до месец дали да намали присъдата на Цветан Пъков

СПОДЕЛИ

pepiПловдивският апелативен съд ще реши до месец дали да намали присъдата на Цветан Пъков, който през април тази година блъсна с автомобила си и уби на място шестгодишно момченце в Панагюрище. Пъков обжалва присъдата си от 4 години затвор, произнесена от Пазарджишкия окръжен съд. Според защитника на подсъдимия трябва да се вземат предвид смекчаващи вината обстоятелства, както и направените пълни самопризнания.

Максималното по закон наказание, дадено на Пъков от първоинстанционния съд е напълно справедливо, посочи адвокатът на родителите на детето – Евгения Бързанова. Тя припомни, че подсъдимият многократно е нарушавал Закона за движение по пътищата. Прокурорът Огнян Урбалов заяви, че присъдата е спрадведлива и призова законодателите да помислят за повишаване на предвидените в закона наказания при смърт на дете на пътя.

pykov2Днес Цветан Пъков за първи път се появи в съдебната зала, без да крие лицето си. Пред магистратите той поиска намаляване на 4-годишната присъда, тъй като нямало как да избегне нещастния инцидент.

Ако можех, бих направил всичко, за да избегна удара не на 100, а на 200 процента. Никой не е застрахован„, заяви подсъдимият, но не погледна в очите почернените родители.

Десислава и Петър Гевечанови също обжалваха решението на Пазарджишкия окръжен съд в качеството им на частни обвинители. Те смятат, че Пъков трябва да получи по-строго наказание.

Едно 10-12 г. затвор биха били справедливи, защото джигитите винаги се признават за виновни и така им се намаляват присъдите. Трябва да им се отнемат автомобилите и шофьорските книжки за постоянно и да нямат право да обжалват, след като веднъж са се признали за виновни. Защото наказанията им се редуцират два пъти и накрая нищо не остава от тях. Трябва да излежават присъдите си в строг затвор, а не в общежития„, заяви Десислава Гевечанова, цитирана от „24 часа“.

7 КОМЕНТАРА

  1. Няма безгрешни хора, но е важно какви са допуснатите грешки, а когато са непоправими…какво правим и как се учим от тях. Тези, които оправдават, и смятат, че това безрасъдно каране е допустимо,ПТП-та който се повтарят в досието му, молете се един ден, когато излезе и отново се качи на автомобила си, да не се окажете под колата му, влачени 80 м , защото този наглец не си взима поука.




    0



    0
  2. Г-жо която и да сте, изказваща коментар без да може да застанете зад името си, като раздавате превантивни мерки, разходете се из града и направете опис колко деца играят и карат колела по улиците на града ни, като задължително опишете и възрастта им, добавете и родителите къде са и на какво разстояние. За моторчето на Петьо сте много запозната, но за съжаление грешно. За ситуацията кой от къде изкача, заповядайте отблизо да се запознаете със ситуацията, кой от къде изкача, с каква скорост и в кое платно за движение, виждам, че сте много заинтересована. За времевата обстановка, както самият боклук, така й адвоката му, и живееща с него и ние сме добре запознати.Но явно но някои не им изнася,факт. обстановка, но разбираемо…, ако въпросния тип ви е подхвърлял по някой лев, ОК. Дано това не се повтаря и никой не го стига тази съдба, но докато има хора като теб, разсъждаващи така, заставайки зад „невинния шофьор“ с безброй катастрафи ще има. А колкото до Петър колко фиша и акта има изискай справка да видим. За делата колко са???Пиши дай информация??За пъков и пъковица знаеш ли колко са…безброй, като почнеш от милионите задължения на фирмите им,десетките хора ужилени и завлечени от тях, та стигнем до тези останали инвалиди, поради коректно каране, на този индивид. А пребитите, стоя ли си и ги набили, виновни без вина,аа!?А момичетата как се дърпат-поясни ни.А за делото, което си написала, явно сте близки с г-жата щом знаеш – да има, но защо не описа за какво е-причината,та да се посмеят четящите? Делото-Мъжът й е бие за n-ти път по определена причина,и сега прехвърлят топката и чакат пари. Но безименната всички са живи, а детето ни го няма- и то не защото ние не сме добри родители, а защото има самозабравили се хора, без капка разум в главите си, без да мислят какво причиняват,с болното си его.Ето това е факта. Всеки прави грешки, но тази е непоправима и непростима.




    0



    0
    • Когато има пропуск , грешка или недоглеждане при действие или бездействие на някого и търсене на отговорност ,се спазва определена последователност от законова и от човешка гледна точка!От законова гледна точка ние водачите нямаме право в границите на населеното място да се движим с повече от 50 км. в час и с това ограничение на скоростта предотвратяваме и избягваме безброй евентуални ПТП-та!От човешка гледна точка : при скорост значително по-голяма от регламентираната и при положение , че подсъдимият многократно е нарушавал Закона за движение по пътищата въпроса Ви е не на място! Упрек към родителите нямам ,просто отговарям на некоректно поставения въпрос!!!




      0



      0
  3. Крайно време е всички Вие хвърлящи камъни,след като се правите на компетентни и разбиращи да се запознаете поне малко и със законите на страната ни и да направите разлика от умишлено и непредумишлено събитие.Това дете е било САМО на главния път в тъмната част на денонощието.Къде са Агенция за закрила на детето.Хайде,питам аз СПИТЕ ЛИ ???
    Или си пиете с родителите в кръчмичката им ???




    0



    0
    • Г-жо Папазова (в кавички),как да накажем родителите като превантивна мярка за да си гледат подобаващо и както трябва другото дете ? Според Вас ще му разрешават ли да искача между колите или пък да кара моторче развиващо над 50 км.,забранено по закон…..а може би да си джитка по улиците, само с колело на 6 години….търсещо някой невинен шофьор за да го вкара в затвора.Детенцето не е виновно,Господ си играе шегички……всички знаем Петър колко акта и фиша има и как кара с телефона на ухото.А колко дела има срещу него,колко народ преби в дискотеките,и колко момичета дръпна?…..,и днес има дело в Панагюрския съд.ПРОВЕРЕТЕ вие медиите…..очакваме обективност!




      0



      0