Начало Общество Услугата по проекта „С мисъл за теб“ става устойчива

Услугата по проекта „С мисъл за теб“ става устойчива

СПОДЕЛИ

Заключителна конференция по проект „С мисъл за теб“, схема BG051PO001 – 5.2.12 –„Да не изоставяме нито едно дете”, Компонент 2: „Разкриване на социални услуги в общността” финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ по Договор № BG051РО001-5.2.12-0041-С0001 между Община Панагюрище и Агенция за социално подпомагане, се проведе днес в сградата на Община Панагюрище.

На конференцията присъстваха г-н Стефан Мирев – заместник областен управител на Областна администрация Пазарджик, г-жа Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности“ на община Панагюрище, г-н Димитър Попов – директор на Регионална дирекция за социално подпомагане – Пазарджик, директори на училища, директори и представители на социални услуги, представители на културни институции, служители на общинска администрация и журналисти.

Конференцията бе открита от г-жа Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности“, която благодари на всички партньори на проекта – социални, образователни и културни организации, физически и юридически лица, и НПО-та.

Матанова представи пред присъстващите част от идентифицираните проблеми по време на реализацията на проекта и потърсените решения за синхронизиране на нормативната уредба със същността на социалната услуга Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи (ЦНСТ).

Заместник-кметът г-жа Матанова благодари специално на екипа по управление на проекта и на екипа в ЦНСТ, като им пожела да продължат да работят с мисъл и сърце за пълноценното израстване и развитие на децата и младежите. Тя обяви, че услугата, реализирана по проект „С мисъл за теб“ се превръща в устойчива, като от 1 ноември 2015 година стартира като държавно делегирана дейност и приема името Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи „Закрила“.

Ръководителят на проекта г-жа Нонка Филина – главен експерт „Социални дейности“ представи целите на проекта и изпълнените дейности.

Управителят на ЦНСТ – г-жа Людмила Иванова презентира част от живота в Центъра.

Г-н Димитър Попов – директор на Регионална дирекция за социално подпомагане отправи поздрав за добре изпълнения проект.

Поздравителен адрес до Община Панагюрище бе получен от г-жа Ева Жечева – Председател на Държавна агенция за закрила на детето