Начало Общество Предлагат апартаменти под наем за карантина

Предлагат апартаменти под наем за карантина

СПОДЕЛИ
Нова пазарна ниша с имоти се отвори в условията на епидемията от Covid-19 в цялата страна.
 
Собственици на апартаменти и къщи за гости предлагат краткосрочно настаняване на хора, които трябва да спазват 14-дневна карантина и са решили да се отделят от близките си като превантивна мярка. Гастарбайтерите, които се завръщат от чужбина, особено от държави, пламнали от заразата, също са готови да се самоизолират доброволно. Интерес има и от хора, които са принудени да работят от вкъщи, но пък това е трудно изпълнимо, защото и всички останали членове на семейството са у дома.
 
Апартаментите са напълно обзаведени и оборудвани, настаняването е „безконтактно“, дезинфекцират се редовно, а документацията и плащанията са изцяло онлайн за още по-голяма безопасност. За да няма контакт с наемателя, дори ключът за апартамента се поставя в специален сейф, а кодът за него се получава след превеждане на дължимата сума.
 
Цените са трайно намалени до 1 юни и са ориентировъчно колкото при дългосрочен наем на имот.
 
Бърза справка в частните обяви „под наем“ в Пловдив показа, че много от жилищата се дават и за съвсем кратък период, а има и такива, които имат цена и за един час.
 
По информация на фирми, които се занимават професионално с управление на имоти, в България вече има и хотели, които предлагат 14-дневен пакет „Карантина“. Идеята тръгна преди около три седмици от азиатски хотелиери. Те предлагат на гостите си постоянна дезинфекция на стаите, онлайн доставка на храна и дори измерване на телесната температура два пъти дневно.
 
Шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски обяви вчера, че хотели са предложили в тях да бъдат настанени заразени медици, които се чувстват добре, но трябва да бъдат под карантина.