Начало Спорт Президентът на „Оборище“ Илия Анчев пред pzsport: Не очаквайте каквото и да...

Президентът на „Оборище“ Илия Анчев пред pzsport: Не очаквайте каквото и да било в посока треньорски рокади

СПОДЕЛИ

Ilia AnchevПо повод вчерашната загуба на Оборище от Вихрен и тръгналите слухове за оставка на треньора Костадин Ангелов, публикуваме интервю с президента на Оборище Илия Анчев, публикувано на сайта pzsport.info

Г-н Анчев, в неделя Оборище допусна загуба от Вихрен, която сигурно и най-големите оптимисти в Сандански не са очаквали. Как я приехте?

Със сигурност не ми беше лесно. И още не ми е, но освен да гледаме напред какво друго ни остава.

Как си я обяснявате все пак?

Не успях да гледам мача, тъй като бях в чужбина по това време, но ми предадоха как се е развил. Очевидно съперникът ни е спечелил срещата тактически. Но основната вина си е у нас – като не вкараш гол, обикновено ти вкарват. Ние от началото на сезона имаме проблем с вкарването на головете, когато срещу нас се играе дълбоко ешелонирано в защита. Така не успяхме да бием и Велбъжд и Пирин (Гоце Делчев) у дома. Но тази загуба от Вихрен е твърде болезнена и много неочаквана. Феновете с право са недоволни.

Вие сте начело на отбора вече година и половина. Спомняте ли си по този начин Оборище да е губил у дома?

Точно от това боли най-много. Не само в последните две години. Ние играем вече четвърта година във „В“ група, но никога не сме падали от отбор от втората половина на таблицата. Ритали са ни атове, но никога магарета, с риск да обидя момчетата от Сандански. Ние досега да сме имали не повече от 3-4 домакински загуби от 2011-та досега. Тази обаче е без аналог.

Допускате ли, че за нея може да има някакви странични фактори?

Едва ли. Мачът беше много важен за момчетата, тъй като с него затваряха пакетна премия за 3 срещи – Конелиано, Балкан и Вихрен. А сега остават с празни ръце и трудът им отива на вятъра. Но това е положението. Целта беше много реална и изпълнима. Жалко, че се издънихме. Жалко и за тях и за отбора, защото сега пак ще бъдем в ролята на догонващи.

Как си обяснявате факта, че не можахте за тези 12 кръга да се откъснете пред другите 3 отбора, които са с бюджет в пъти по-малък от вашия, а пък в Миньор дори стачкуваха за пари преди няколко дни?

Нямам обяснение. Но фактите са такива. Ние си изпълняваме финансовите ангажименти в срокове и според договорките, макар че не сме професионален клуб. Просто сме такива хора – каквото сме обещали, гледаме да се подсигурява на 100%.

Какво се случва с треньора Костадин Ангелов? Тръгнаха слухове, че е подал оставка?

Оставката му е в моя джоб, но не е заради последния мач. Той е треньор в момента и ще бъде най-малкото до края на есенния полусезон. След като свърши и последният мач ще събера УС, за да направим по-обстоен анализ на случилото се през първия дял от шампионата. Ще видим къде сме сбъркали и как можем да се коригираме. Дотогава не очаквайте каквото и да било в посока треньорски рокади. Нека теглим чертата, нека видим къде сме в класирането с колко точки и ще преценяваме.