Начало Култура Продрум Димов представи „Непомръкващи зари“ в Панагюрище

Продрум Димов представи „Непомръкващи зари“ в Панагюрище

67
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

prodrum-dimov

Пазарджишкият  поет и белетрист Продрум Димов гостува днес в Общинска библиотека „Стоян Дринов” . Повод за поредното му идването в Панагюрище е представянето на новата му книга „Непомръкващи зари”, която е издадена от „Българска книжница“.

Представянето откри директорът на ОБ „Стоян Дринов” г-н Стефан Рапонджиев.

Димов е познат в съвременната българска литература със своите над 20 стихосбирки за деца. Член е на съюза на българските писатели. Дългогодишен секретар е на Клуба на дейците на културата.

Сборникът „Непомръкващи зари“ е своеобразно продължение на поредицата от заглавия, написани от Продрум Димов през последните години, сред които „Път в безпътицата“ и “Страници от духовното ни съвремие”, които бяха представени при предишните посещения на Димов в Панагюрище. Както и в тях, и тук авторът се опитва да разкрие болезнените сътресения, които преживяваме не само в икономически, политически, но и в социалнопсихологически и духовен план, като последица от тоталната разруха на обществото ни в последния четвърт век.

В новата книга на Димов са представени щрихи от портретите на Константин Величков, Георги Джагаров, Найден Вълчев, Георги Йорданов, генерал Стоян Савов. В сборника са включени и отзиви и рецензии за литературни произведения, както и интервюта – със скулптора Величко Минеков и композитора Тончо Русев.