Начало Култура Реализирани са музикални записи към сценичното представяне на проекта “Пеене на пръстени...

Реализирани са музикални записи към сценичното представяне на проекта “Пеене на пръстени и наричане на китки”

СПОДЕЛИ
проект

В края на месец февруари бяха реализирани музикални записи към сценичното представяне на проекта “Пеене на пръстени и наричане на китки”, финансиран от Национален фонд “Култура” по програма: Подкрепа за частни организации в областта на любителското изкуство 21.

Записите се осъществиха в Държавен фолклорен ансамбъл “Филип Кутев”, от екипа на звукозаписно студио „Музикален свят – МС“, като музикалното произведение на панагюрци бе първото записано там.

Ето какво сподели главният двигател на проекта Петър Немски – собственик на арт организацията „Фолк Вижън“ ЕООД и хореограф на Танцова школа „Балканджии“:

„Благодаря на г-н Георги Андреев – директор на ДФА “Филип Кутев” за съдействието! Сърдечни благодарности към композитора г-н Стоимен Добрев за прекрасната музика, която създаде, обработвайки едни от най-красивите автентични песни от селата Баня, Бъта и Попинци, свързани с обичая! Всичко това нямаше да бъде възможно без музикална компания “Музикален свят – МС” с управител Мирослав Стоянов! Двамата с г-н Добрев приеха изключително сърцато идеята на музикалния проект и направиха чудеса по реализацията му! Екипът, който се сформира за реализиране на записите, бе съставен от изключителни професионалисти, музиканти от най-големите професионални фолклорни ансамбли, които вдъхнаха живот на всяка нота от произведението! Сърдечни благодарности на всички тях: Стоимен Добрев – кавал, Николай Таслаков – гъдулка, Костадин Атанасов – гайда, Мирослав Стоянов – тамбура, Ралица Атанасова – вокал, Нина Арнаудова – вокал, Илиян Димитров – тонрежисьор. Вярвам, че това няма да е последния ни съвместен проект и отново ще имам възможност да се докосна до професионализма на всички тези прекрасни изпълнители!“

Припомняме, че арт организацията „Фолк Вижън“ ЕООД  бе одобрена и финансирана от Национален фонд „Култура“ по програма „Подкрепа за частни организации в областта на любителското изкуство 21″. Проектът е на стойност 14 900лв и ще бъде реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

проект