Начало Общество Проф. д-р Цоцорков оттегля кандидатурата си за „Личност на годината“

Проф. д-р Цоцорков оттегля кандидатурата си за „Личност на годината“

СПОДЕЛИ

Lachezar Tsotsorkov portr  (2)

Проф. Лъчезар Цоцорков оттегля кандидатурата си от тазгодишния конкурс на „Пазарджишка Марица“ „Личност на годината“. За това помоли той чрез писмо до редакцията, в което благодари за високата оценка на направеното добро – създаването на една от най-модерните многопрофилни болници в страната и на Балканите. За осъществяването на невероятния си проект „Асарел-Медет“ АД получи голямата награда „Инвеститор на годината“.

Проф. Цоцорков изразява волята си да се даде шанс на други проекти, като предлага гласовете, дадени от читатели за него, да бъдат разпределени между останалите участници в конкурса, към всеки от които предприемачът изразява възхищението си. Нещо повече – Фондация „Асарел“ ще подкрепи един от тези проекти.

А ето и пълният текст на писмото:

ДО
Екипа на
вестник „Пазарджишка Марица“

Уважаеми журналисти,
Благодаря Ви, че сте взели решение и сте ме номинирали във Вашата анкета „Личност на годината`2016“. Приемам това като добра оценка за огромната инвестиция, чрез която някогашната едва оцеляваща болница в Панагюрище бе превърната в една от най-модерните многопрофилни болници в страната и на Балканите. Заради успешното публично-частно партньорство между „Асарел-Медет“АД и Община Панагюрище компанията ни вече получи голямата награда „Инвеститор на годината“ за 2015 г. Зад този мащабен проект стоят идеите, усилията, умовете и сърцата на много хора, на които използвам повода да благодаря и да пожелая нови успехи.
Моля Ви да направите необходимото, така че да не присъствам в анкетата „Личност на годината“ и да не взимате предвид гласуването за мен при отчитането на крайното класиране. Предлагам Ви гласовете за мен да бъдат разпределени поравно между другите участници, на чиито достойни постижения се възхищавам. Техният пример трябва да се популяризира, защото показва, че добрите дела и промяната са по силите на всеки един човек, на всеки един от нас. Особено когато хората имат голямо сърце и кауза, в която вярват.
Поздравявам сърдечно всички тях – ученикът Иван Ганев от Велинград, който в труден момент е проявил силен характер и е спасил живота на непознат човек, Дима Попова от Панагюрище, която познаваме с нейните сърцати благотворителни акции, фризьорката Ваня Иванова от Пазарджик, която обвърза своето предизвикателство за Рекорд на Гинес с поредната си дарителска кауза, и Лилия Кондева от Движението на българските майки в Пазарджик, която се е посветила на грижата за децата в приемни семейства и на проекта си „Кислород за здраве“ за лечение на деца с аутизъм. Според мен всички те заслужават наградата и уважението на своите съграждани. Фондация „Асарел“ ще избере един от техните проекти, който ще получи подкрепа от нас. Вярвам, че заедно можем да помогнем на добрите дела да се множат и да пребъдат.
Желая на всички мирна, честита и успешна 2017 година!

С уважение,
Проф. д-р Лъчезар Цоцорков,
Председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД

Източник: „Пазарджишка Марица“

 

1 КОМЕНТАР