Начало Препоръчани Проведе се първата съвместна тренировка между български и китайски отбор по тенис...

Проведе се първата съвместна тренировка между български и китайски отбор по тенис на маса

СПОДЕЛИ
Вчера се проведе официална тренировка между титулярния национален български отбор и разширения юношески китайски състав по тенис на маса. Това се случи по време на международния детски тенис турнир WTT Youth Contender Panagyurishte Presented By Asarel.
Участие в тренировката взеха юноши и девойки до 19 години от България, в присъствието на техните водачи Деян Георгиев, Бейхан Емин и Даниела Христова.
Китайският треньор на момчетата Ли е с ранг старши треньор в Китайска Народна Република и е от школата на провинция Хубей, създала настоящата вицеолимпийска шампионка Сун Инша, както и Лян Дзинкун, основен играч в мъжкия национален отбор.
Всичко това се осъществи след изпращането на официално писмо от Българската федерация по тенис на маса със съдействието на Красимир Симеонов, член на Управителния съвет на БФТМ, до Китайската асоциация по тенис на маса. Вчерашната тренировка бе планирана след получаването на официален положителен отговор от Китай.
Идеята се заражда още през 2016 година, когато китайската фирма „Double Fish“ става спонсор на международния тенис турнир Асарел България Оупън. Те остават спонсори на турнира три години, осигурявайки за него оборудване от най-високо ниво. През 2018 година преговорите са замразени поради световната пандемия и ограниченията в спорта по цял свят.