Начало Култура Радина Кърджилова синя роза в „Стъклената менажерия”

Радина Кърджилова синя роза в „Стъклената менажерия”

СПОДЕЛИ

Снощи на сцената на панагюрския театър гостува копродукцията на театрална работилница "Сфумато" и Пазарджишия театър"К.Величков" „Стъклената менажерия”.  Пиесата е първата крачка, направила младия драматург Тенеси Уилямс прочут в похода към висотите на американската трагедия. Постановката на Григор Антонов се държи плътно до класическия прочит и представя болното време на Голямата депресия отпреди повече от 80 години. Според режисьора Григор Антонов и тогавашната, и днешната световна криза е повече духовна, отколкото икономическа, което обуславя нуждата на съвременния зрител от това заглавие.

Макар и този път по-малобройна, панагюрската публика снощи съпреживя тегобата в едно семейство, където още са на почит традициите и ценностите на предходната епоха в отчаяно единоборство с нахлуващите безапелационно нови порядки.

Красивата Радина Кърджилова пък се справя чудесно с ролята на накуцващата и страдаща от невроза Лора, прекомерно срамежлива и чудата, за да си намери съпруг. Актрисата Росица Александрова, която играе властната майка, навремето е играла ролята на дъщерята Лора. В силното изпълнение на грижовния брат поет, на когото му е писнало от вечното майчино "Ставай и се усмихвай", зрителите видяха актьорът от Пазарджишкия драматичен театър  Тодор Кайков, а ненадеждният жених Джим е Тони Минасян (познат ни от сериала "Седем часа разлика" , където играе сина на Милото).