Начало Общество Реконструкция и нова визия на зелените площи в Панагюрище

Реконструкция и нова визия на зелените площи в Панагюрище

СПОДЕЛИ
restorant

Активно продължават дейностите по озеленяване на териториите в Панагюрище. В момента тече реализация на проект по озеленяване алеите на площад “20-ти април”, паметник “Генерал Дандевил” и Бензиностанция “Лукойл”.

Дейностите по озеленяване са част и от разработената от Община Панагюрище Програма с мероприятия, посветени на Деня на земята – 22 април и Националната кампания на бТВ «Да изчистим България за един ден». Мотото на общинската инициатива е «Заедно за чисто и красиво Панагюрище».

Служители от Общинско предприятие «Чистота» и работници-озеленители по Оперативна програма «Нов избор» засаждат декоративни храсти и цветни насаждения от вида: смарагдова туя – 20 броя, кълбовидна туя – 50 броя,  берберис – 350 броя, юниперус – 100 броя, флокс – 300 броя, иберис – 100 броя, рододендрон – 30 броя, евонимус – 50 броя, спирей – 100 броя и астра – 80 броя. По план проектът ще бъде реализиран до края на месец април.

Мерките за  реконструкция и нова визия на зелените площи, площадното и парково пространство са един от приоритетите на общинското ръководство за благоустрояването и озеленяването на града и населените места на общината.