Начало Култура С отбора на Беларус стартира петото Световно първенство по фойерверки в Панагюрище...

С отбора на Беларус стартира петото Световно първенство по фойерверки в Панагюрище (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

zarq

Стартира Световен шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2017, който ще се проведе в продължение на три дни – 26, 27 и 28 май.

Официалното откриване бе на 26 май от 20:00 часа на площад „20-ти април” с концерт на МИХАЕЛА МАРИНОВА, АЛЕКС РАЕВА И DJ DONCHO, и група „SIMAI”.

IMG_1937 IMG_2155 IMG_2161

Кулминацията на вечерта беше неповторимото цветно шоу в небето. Зрелищният спектакъл беше наблюдаван от многобройна публика. Подгряващата заря бе подготвена от панагюрската фирма „Огнена хризантема“ ЕООД, а миналогодишните шампиони от Беларус и този път доказаха класата и професионализма си, като представиха свободно фойерверк шоу и невероятно състезателно пиро-музикално шоу.

IMG_2003 IMG_2030

Пъстрите огнени фигури обагриха небето и предизвикаха овациите на екзалтираната публика.

За първа година на площада е позиционирана шатра с над 200 седящи места. Предлагат се и четири вида бутилирана и наливна бира на „КарлсБерг България“ /Carlsberg Group/, собственик на марките: Туборг, Шуменско, Пиринско.

За консумация се предлагат различни видове прясно изпечен хляб от Панагюрски производител, както и над 15 вида традиционни месни продукти, приготвени на скара с дървени въглища.

Организатор и финансираща Световния шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България’2017 е Община Панагюрище, съорганизатор – „Огнена хризантема“ ЕООД. Генерален спонсор е „Асарел-Медет” АД. Събитието се осъществява и с финансовата подкрепа на „Оптикс“ АД.

Официален партньор на първенството е пиротехническата компания „ORION ART“ – Москва, Русия.

Състезателните отбори се оценяват от жури в състав Никола Белишки – кмет на община Панагюрище, Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности“, Георги Павлов – заместник-кмет „Стопански дейности“, инж. Иван Чолаков – директор „Производствено-технически дейности“ на „Асарел-Медет“ АД, Даниел Даскалов – директор „Ресурсно осигуряване“ на „Оптикс“ АД.

IMG_1968

Концертната програма във втория ден, 27 май, на Световния шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2017 ще започне с хитовете на КРИСКО и българската рок група „ДИАНА ЕКСПРЕС“. Подгряваща заря на панагюрската фирма „Огнена хризантема“ ЕООД ще започне в 21:45 часа. След свободното фойерверк шоу /21:50 часа/ и състезателното пиро-музикално шоу /21:55 часа/ на отбора на Татарстан /Казан/, концертът ще продължи с изпълненията на рок група „SEVI”.

Водещи през трите дни на Световния шампионат по фойерверки за купата на Панагюрище, България‘2017 са Лазар Вълчев – телевизионен водещ в The Voice, финалист в първото издание на българското телевизионно музикално шоу Music Idol, носител на наградата „Изпълнител на годината „Хит -1” и Александър Иванов – организатор и водещ на „Плюс фестивал“ в Пазарджик и „Балкански младежки фестивал“ в Сандански.

ПОВЕЧЕ СНИМКИ ТУК