Начало Общество Само за денонощие 10 опита за телефонни измами в Пазарджик

Само за денонощие 10 опита за телефонни измами в Пазарджик

СПОДЕЛИ
nagradiha-myj-spasil-vyzrastna-jena-ot-telefonni-izmamnici-312889
Продължава тревожната тенденция областта ни да е в обхвата на извършителите на телефонни измами. Само през изминалото денонощие са установени около 10 опита на територията на Пазарджик.
Измамниците действат по една от познатите схеми. Представят се за полицейски служители и заявяват, че ще разследват случаи на измами. За целта обаче били нужни парите на жертвата, за да се бележат и подготвят за предаването и залавянето на извършителите. Така хората вярвайки , че съдействат на органите на реда са готови да дадат спестяванията си в ръцете на телефонните измамници. Актуални са случаите на хвърлянето на паричните суми през балкони и прозорци. Това е похват на извършителите да затруднят разпознаването на посредниците, дошли да получат паричните суми от жертвите.
Обърнете внимание на своите възрастни родители, близки, познати. Те са „целевата“ група на измамниците. Обяснете им под никакъв предлог да не предават на никого пари и ценности, без значение за какъв се представя човекът отсреща. Ако получат такива обаждания нека веднага се обадят на вас или да позвънят на телефон 112.