Начало Култура „Сезам, затвори се!“ за лошите спомени

„Сезам, затвори се!“ за лошите спомени

СПОДЕЛИ

Община Панагюрище и Общинска библиотека „Стоян Дринов“ организират представяне на стихосбирката „Сезам, затвори се!“ на поетесата и журналистка Виктория Катранова. Литературната среща ще се състои на 9 март от 17:30 часа в библиотеката. 

Това е книга, с която Виктория казва „Сезам, затвори се!“ на лошите спомени. Всеки, до когото ще стигне тази стихосбирка, със сигурност ще получи частица от силата на авторката да надмогва болезнените преживявания и да продължава напред с мъдра усмивка.

Всеки, който се е докоснал до поезията на Виктория Катранова е усетил, че стиховете й са изпълнени с любов, болка, с вяра в бъдещи сбъдвания. Любов, която не крещи, за да бъде забелязана, а е изпълнена с копнеж и нежност, с емоционални вълнения. В новата книга на авторката – „Сезам, затвори се!”, чувствителността й е по-изострена – някъде с преобладаваща минорна тоналност, другаде – нахъсана, с доловима вътрешна съпротива и сложни усещания. Основното, водещото в цялостната поетика на Виктория Катранова, е изповедното начало – премерено емоционално, без хленч или самосъжаление. Поетесата приема житейската си съдба умъдрено, въпреки тъгата и плача, страданието и трудните житейски пътища, които е преодолявала.

Благовеста Касабова