Начало Спорт Скандално: Владимир Илиев се отказа от управлението на автомобилизма

Скандално: Владимир Илиев се отказа от управлението на автомобилизма

СПОДЕЛИ

gallery_picture_0864209001401462036Новоизбраният председател на Българската федерация по автомобилен спорт Владимир Илиев се отказа от управлението още преди реално да го е получил.

Ветеранът и неговият Управителен съвет от още десет души бяха избрани от делегатите на Общото събрание на федерацията на 30 май.

Те трябваше да заменят Радослав Козлеков и неговия разпаднал се Управителен съвет, но и към този момент новото ръководство не е вписано в съда.

Причината е постъпилата жалба срещу всички решения на общото събрание, подадена от „Евроком рали тим“ на Злати Златев, който също попадна сред избраниците в Управителния съвет на Владимир Илиев. Така Козлеков все още е легитимният председател на БФАС.

Той и Илиев демонстрираха отлични отношения по време на изминалите състезания от шампионатите по рали и рали спринт. Така беше и в проведеното през уикенда рали „България“, на което 66-годишният бивш пилот упорито размахваше пропуска си на „гост“.

Илиев и членовете на неосъществения му управителен съвет обявяват решението си за оттегляне в отворено писмо до членовете на федерацията. Според тях настоящата ситуация на „висящи съдебни спорове“ води до „управленска и административна криза“.

„Намираме, че днешната ситуация с два управителни съвета вреди на спорта и трябва да бъде преустановена възможно най-скоро. На Общото събрание имахме увереността от старото ръководство, че федерацията ни се предава без задължения и с активи. Като екип не сме съгласни да бъдем заложници на задкулисни игри от настоящото ръководство, които да доведат до тежко наследство, когато бъдем вписани“, се казва в съобщението на новоизбрания управителен съвет.

То е подписано от десет от неговите единадесет члена, като липсва подписа на Злати Златев. Те допълват, че в следващите дни ще депозират пред Софийския градски съд молба за оттегляне на заявлението си за вписване като новоизбран УС на БФАС. Според тях волята на членовете на изборите е била „блокирана с правни хитрини“.

Те споделят и притесненията си от обжалването пред съда на приетия отчет за 2013 г. и бюджета за настоящата година като заплаха за подновяването на лиценза на федерацията пред Министерството на младежта и спорта.

„Не сме съгласни сегашният Председател и останалият му екип да ни прехвърлят отговорността, когато тотално изпуснат от контрол управлението на БФАС. Затова хората, които легитимно управляват спорта трябва да носят отговорността на собствените си действия и бездействия“, допълват от УС на Илиев.

Източник: Дневник