Начало Култура „Слухове“ ще завладеят Панагюрище

„Слухове“ ще завладеят Панагюрище

39
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

Sluhove

 

На 22 февруари от 19:30 часа драматично-куклен театър „Васил Друмев” гр. Шумен ще представи комедийният фарс на Нийл Саймън „Слухове” на сцената на Театър Дом – паметник.

Диа Мантова, Илия Атанасов, Таня Алваджиева, Милен Димитров, Кольо Стайков, Александра Михайлова, Димитър Атанасов, Миглена Стоева, Елена Атанасова ще бъдат част от едно твърде необичайно парти по случай годишнината на Чарли и Майра Брок. Сценичната адаптация и постановка на спектакъла са дело на популярния актьор и режисьор Михаил Петров. А сценографията и костюмите са вдъхновени от Диляна Асенова.

Нийл Саймън определя своята пиеса „Слухове” като фарс – необичаен както за съвременния театър, така и за собственото му творчество жанр и добавя: „Преживявах труден момент в живота си… Исках да работя, защото за мен работата винаги е пречистващ и обновяващ процес и затова си помислих, че ще е добре да се захвана с комедия…”, „Слухове” е нещо съвсем различно за мен като автор. Тази пиеса не прилича на нищо, което съм писал преди. Това е първият ми фарс. Започнах с идеята да напиша фарс, после реших да бъде елегантен фарс, защото във фарсовете на най-добрия майстор в жанра, какъвто е Молиер, героите винаги са богати хора, затова и моите герои са доста състоятелни, облечени в елегантни вечерни тоалети, които според мен са в интересен контраст с хаоса, който се развихря в пиесата.”

Нийл Саймън обича да забавлява публиката, но в същото време се стреми да не се поддава на интелектуалните моди. Тайната на неговата популярност е в умението да съчетава типични ситуации с неповторимо индивидуални характери на персонажите, откъдето всъщност избликва и комедийния ефект.

Подарете си нова доза театър с презокеански привкус, който ще разгърне за Вас противоречивия, лъскав и пълен с обрати живот на нюйоркския хайлайф. Потърсете истината за това къде е Майра Брок и какво се е случило с Чарли навръх тяхната годишнина от сватбата, и проследете пътя, по който се носят… слухове.