Начало Парламентарни избори 2017 Спортно Панагюрище възложи конкретни поръчения на Калоянов

Спортно Панагюрище възложи конкретни поръчения на Калоянов

СПОДЕЛИ

17092972_10210072189979214_1576562432_o

Конкретни поръчения за бъдещата му работа като народен представител възложиха спортните ръководители на кандидата за народен представител от ПП ГЕРБ Христо Калоянов. Това се случи по време на организираната от него среща – дискусия по проблемите на спорта.

В конферентната зала на многофункционалната спортна зала „Арена Асарел“ повечето от ръководителите на спортните клубове поставиха конкретни въпроси и предложения за развитието на спорта в местен и национален план.

Спортните хора на Панагюрище поискаха приемането на нов закон, като в него задължително да фигурират и текстове, осигуряващи данъчни облекчения за спонсорите. Бе предложено и „такса смет“ за спортните бази да се изчислява по друга методика, защото се оказва, че това е тежко бреме за собственици и ползватели на спортни обекти. Редом с това бяха поставени и други въпроси, свързани с туристическите бази, състоянието на инфраструктурата, облекчаване на администритивни процедури.

17036807_10210072192659281_1204534815_o

Калоянов обеща да бъде топлата връзка на панагюрската спортна общност с парламента и изпълнителната власт и да предложи проблемите, поставени на дискусията, за решаване в парламента.

В разговора се включи и кметът на общината Никола Белишки и общински съветници като сред най-дискутираните тема бе финансирането на клубовете, стопанисването на базите и помощтта за спорта от страна на бизнеса.

Градоначалникът подчерта, че в начолото на всеки от двата мандата на ПП ГЕРБ средствата за спорт се увеличават с 30%, като през тази година за развитието на спорта са отделени около 2% от общинския бюджет.

Спортът – това е здравето на нашите деца. Можем да сме щастливи, че в община Панагюрище спортуват активно близо 700 души, разделени в повече от 20 клуба. Спорт ще има, когато спортисти, местна власт, бизнес и институции, работят в непрекъснат диалог и търсят най-добрите решение“, обобщи кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ.

Гласувайте с №11 за листата на ПП ГЕРБ и преференциално с №4 за Христо Калоянов.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!