Начало Общество Авария между 2 и 3 подем, Левски, Елшица и Попинци със затруднено...

Авария между 2 и 3 подем, Левски, Елшица и Попинци със затруднено водоснабдяване

СПОДЕЛИ

avaria

Поради авария между 2ри и 3ти подем на магистрален водопровод от р.Марица е възможно прекъсване на нормалното водоснабдяване на с.Попинци, с.Левски и с.Елшица.

Вече се работи по отстраняването й, информираха от “В и К”.

4 КОМЕНТАРА

  1. Не е необходимо да се показват отчети, за да се изрази твърдение, че „В и К -П“ ЕООД, е в добро финансово състояние. Данните са спекулативни и не отчитат реалното състояние на Дружеството. Няма, как при наличие на морално амортизиран водоподаващ тръбопровод – от с. Злокучене до Панагюрище, при помпажно подаване на водата със загуби над 60 % Дружеството финансово да е стабилно. Честите ремонти по трасето, и големият разход на електричество, реално не могат да бъдат компенсирани. „Печалбата“ идва от високата спекулативна цена, която абонатите заплащат. По трасето няма Пречиствателна Станция за питейна вода. Водата е промишлена и хлорирането не може да я превръща в питейна. Водо охранителните зони не отговарят на законовите изисквания.Терена през който преминава водопровода не е обезщетен (собствениците не са обезщетени, защото терена законово не е отчужден). Съществуват технически и проектни решения, но те са твърде далеч от компетентността на управляващите. Така, че всичко което към момента съществува, е резултат на олигархична делавера и е на гърба на заблуждаваните абонати.




    0



    0
  2. Не искам да обиждам „екипа“на PIA,но моля Ви начина по който се поднасят „новините“ е меко казано банален. За кой ли път повтаряте – „Авария между 2 и 3 подем, Левски, Елшица и Попинци със затруднено водоснабдяване“…..Защо не организирате дискусия (дебат)относно некомпетентното управление на „ВиК -П“ ЕООД и липсата на контрол върху дейността на общинското търговско дружество и да се вземе решение за цялостно отстраняване на проблема. Ролята на медиите е не да повтаря многократно едно и също събитие,а да информира и образова своите потребители, да провежда журналистическо разследване и способства за решаването на повтарящи се проблеми.




    0



    0
    • 2013г.
      “В и К – П” е с положителен финансов резултат. Затъващото допреди две години дружество е регистрирало печалба от 43 000 лева, стана ясно на днешното общо събрание на дружеството.
      Отчетът, представен пред Общинския съвет от управителя Марин Вулев, показа, че има и над 50 000 лева ръст в събирането на вземанията. Припомняме, че по инициатива на Вулев стартира и плащането на вода от абонати, включително и в ромските махали,, които до този момент не са плащали и капка вода. Дружеството закупи и собствен багер, с който ефективността на работата е повишена. Печалбата се отнася към резервите на дружеството за покриване на загуби от предишни години, реши общото събрание.
      2014г.
      „Общинското дружество “В и К – П” ЕООД е реализирало печалба от 65 000 лева през миналата година. Това показва докладът на управителя Марин Вулев, внесен в общинския съвет. Той ще бъде приет на общо събрание на дружеството, което ще се проведе на 29 април след края на сесията на общинския съвет.“
      2015г. “
      Общинското дружество “В и К- П” ЕООД е реализирало печалба от 93 000 лева за 2015 година, ставя ясно от отчета на управителя Марин Вулев в навечерието на общото събрание. Дружеството има вземания от 226 000 лева. Средната работна заплата е повишена в сравнение с предишната година и вече е 645 лева.
      Успех на Марин Вулев и екипа на “В и К- П”.




      0



      0