Начало Местна власт Свършеното през първо полугодие и предстоящите задачи пред ОбС анализира председателят му...

Свършеното през първо полугодие и предстоящите задачи пред ОбС анализира председателят му Веселина Зумпалова-Ралчева

15
0
СПОДЕЛИ

DSCI6155На пресконференция пред местни медии, състояла се вчера, председателят на Общински съвет – Панагюрище Веселина Зумпалова-Ралчева направи равносметка за работата на общинските съветници през първото полугодие и очерта по-важните задачи, с които трябва да се справи местният парламент през втората половина на годината.

Ралчева поясни, че всички важни решения, заложени в плана за работа, са били приети от съветниците. Тя изказа задоволството си от справянето им с многото нормативни документи.

Като приоритети за второто полугодие тя посочи обсъждането и изчисляването на такса смет, въпроса с приватизацията на ДКЦ-1, обновяването на лекарските кабинети по селата, приемането на Наредбата за опазване на селскостопанско имущество.

Освен направения анализ и очертаните задачи, председателят на Общинския съвет изнесе справка за броя отсъствия, които съветниците са направили по време на заседания на комисии и сесии. С най-много неизвинени отсъствия са Николай Господинов от групата на ГЕРБ и Стоян Петришки – Евророма.

Отчетът за работата на Общинския съвет за първото полугодие можете да видите тук.

Вижте и Плана за работа на местния парламент през второто полугодие.