Начало Общество Типове дамски чанти, които всяка жена трябва да има в гардероба си

Типове дамски чанти, които всяка жена трябва да има в гардероба си

СПОДЕЛИ

Дамските чанти в различни видове, форми, размери и цветове са един от най-важните аксесоари в женския гардероб. Те имат не само практическа функция като „скривалище“ за всякакви съкровища, но и допълват стилизацията, определят нейния характер и я съчетават с даден повод. Това е едно от най-важните условия за избор на типа чанта – носим различни за вечерни, елегантни поводи и други – за курсове или разходка например. Как да разберете броя на видовете дамски чанти, като безупречно разграничавате чантата за пазаруване от други популярни видове? Ето списък на акцентите. Колко от тях имате в колекцията си?

Ежедневни дамски чанти – най-популярните модели

Ежедневните дамски чанти са нашата опора и най-доброто допълнение към ежедневните стилизации. Обикновено са доста просторни, защото носим много неща в тях, от компютъра до нещо за хапване. Сред видовете ежедневни дамски чанти обаче има и по-малки, удобни видове, носени през рамо.

Чанта „пощальон

Това е дамска чанта, много харесвана от съвременните жени. Свързва се с чантата на пощальон или куриер на велосипед, носи се през рамо на дълга каишка и има среден размер. Обикновено тя е правоъгълна, но включваме и модели със заоблено дъно, а дори и напълно кръгло, до тип „месиджър чанта“.

Луксозна дамска раница

Най-често това е кожена раница, която не е супер голяма, като основната и цел е да ти стои добре и да се съчетава готино с останалата част от визията ти. Подобни раници понякога са и доста практични в нашето забързано ежедневие.

Закръглена чанта

Закръглената чанта е с характерно широко, обикновено кръгло дъно, затегнато отгоре с връзки или с отворен джоб. Носи се на дълъг колан и се асоциира с хипи или „морски стил“, поради което е особено ценна през лятото.

Шопър чанта 

Шопър чантата е вид дамска чанта, чието английско име буквално се превежда като „пазарска чанта“. Този тип обаче определено има повече функции, формиращи основата на нашия градски стил за работа. Може да бъде изработена от мек материал като плат или по-елегантен, като кожа например. Често има две закопчалки – дръжки за ръката плюс по-дълга презрамка за носене през рамо, обикновено има втвърдено дъно и само едно отделение вътре.

Голяма пазарска чанта

Чантата за носене в ръка е друг модел. Наподобява пазарска чанта, но обикновено е малко по-тясна и по-висока от нея. Подобно на нея, тя може да бъде изработена от кожа, лен или найлон и е незаменим елемент от ежедневния стайлинг. Жените я обичат заради факта, че е изключително просторна.

Чанта Хобо

Това е модел на една дълга презрамка, носена на рамото, която плавно се слива с основната част на чантата. Обикновено се изработва от меки материали, благодарение на които формата ѝ се разширява при носене.

Портмоне-багет

Това е чанта с характерна удължена и тясна форма, обикновено носена под мишницата. Свързва се със стила на 90-те години на ХХ век.

Дамски чанти за специални поводи – видовете, които трябва да знаете

Елегантните дамски чанти са богат избор от различни модели, които носим при специални поводи, като коктейл или парти в клуба. Този тип чанта включва и много по-големи, но стилни чанти, идеални за официална рокля.