Начало Общество Треньорите на ШК „Оборище“ с дипломи от НСА

Треньорите на ШК „Оборище“ с дипломи от НСА

СПОДЕЛИ

Председателят на ШК „Оборище“ Христо Костурков и треньорът Найден Иванов завършиха двугодишното си обучение в Национална Спортна Академия – София, придобивайки професионална квалификация „треньор по шахмат“. Церемонията по връчването на дипломите се състоя на 05 юли 2019 в центъра за следдипломна квалификация в София.
Ръководството на ШК „Оборище“ си е поставило за цел да подкрепя развитието на собствени кадри и да разчита изцяло на техните умения и компетенции. Бавно и постепенно клубът израства и утвърждава дейността си. Административно предстои регистрация на треньорите в Министерство на младежта и спорта и издаването на лиценз. С придобиването на новите квалификации на треньорите, ШК „Оборище“ ще има възможността да участва във всички дисциплини на държавно ниво по шахмат в България – класически, мъже, жени, юноши, ускорен и блиц.
През 2019 година година предстои да се проведе годишното Общо събрание на клуба на което ще се избира нов управителен и контролен съвет, както и председател. На 04 октомври 2019г Христо Костурков ще представи дебютната си книга – „История на шахмата в Панагюрище“ в Градска Библиотека „Стоян Дринов“. А с настъпването на новата учебна година ШК „Оборище“ ще приема нови деца за обучение по шахмат.
Участие в Държавните шампионати за мъже и жени, както и деца от школата в отделни дисциплини е новата цел, която си поставя ШК „Оборище“ за предстоящата 2020 година. Подготовката за участие на такова високо ниво изисква допълнително финансово обезпечаване. Клубът ще се фокусира върху привличането на спонсори и ще търси алтернативи за допълнително финансово осигуряване.