Начало Препоръчани Трима от „ОДИН“ с националния отбор на световното по таекуон-до

Трима от „ОДИН“ с националния отбор на световното по таекуон-до

СПОДЕЛИ
ОДИН

Трима състезатели от СК „ОДИН“ – Панагюрище взеха участие в 21-вото световно първенство по Таекуон-до в Пловдив

От 25 до 30 август в град Пловдив се проведе 21-вото световно първенство по Таекуон-до ИТФ. Състезанието събра повече от 1400 участници от 82 държави и е най-големият международен форум, организиран от международната федерация. За първи път заедно на игралните полета мереха сили юноши и девойки, мъже и жени и ветерани. Българският национален отбор ни зарадва с 12 титли, 6 сребърни и 21 бронзови медала. Конкуренцията беше изключително тежка и всеки един медал има изключителна стойност за бойците ни.

От СК „ОДИН“ – Панагюрище в надпреварата участваха юношите ни – Илчо Машев, Добри Байков и Гаврил Христосков. И тримата участваха в 40 дневен подготвителен лагер на националния отбор. Илчо участва в дисциплините форма, индивидуален спаринг и отборен спаринг. На форма взе две победи срещу силни съперници и малко не му достигна да се класира на полуфинал. В спаринга успя да излезе от предварителните групи с убедителни победи, но на четвъртфинала загуби достойно срещу представителя на Русия.

ОДИН

Добри и Гаврил се бореха сърцато, но малшанс им отреди много силни групи с участието на традиционно силните Русия, Корея и Украйна. И тримата обаче ни донесоха изключителен повод за гордост с участието си в отборната надпревара. С няколко зрелищни победи стигнаха до полуфинал с Русия, където отстъпиха на настоящите световни шампиони.

Така равносметката за клуба ни е три бронзови медала, незабравими емоции и повод за гордост за родителите, близките и инструкторите на талантливите ни бойци.

Денис Станчовски с първи планински старт с новото си Peugeot 208 R2

Панагюрецът Цветомир Динчев, който от няколко години живее и тренира в Австралия, също взе участие в първенството, успя да вземе няколко победи до четвъртфиналната битка, където беше спрян от по-опитен противник. Цецо обаче се класира на второ място в дисциплината силов тест с отбора на Австралия.

Инструкторът в СК „ОДИН“ Желязко Гагов пък взе активно участие в организацията на първенството, церемонията по откриването и в двудневен международен технически семинар с най-големите майстори в бойното изкуство. Той беше и централен рефер на едни от най-динамичните битки през 5-те състезателни дни.

ОДИН