Начало Развлечение Цирк „Балкански“ в Панагюрище от 8 да 11 юни с продукцията „Европа...

Цирк „Балкански“ в Панагюрище от 8 да 11 юни с продукцията „Европа под брезентовото небе“

СПОДЕЛИ

Дирекцията на българския академичен цирк „Балкански“ и световноизвестната циркова династия Балкански представят за първи път в гр. Панагюрище от 8-ми до 11-ти юни своята нова супер продукция „Европа под брезентовото небе“, която се посвещава на големите български циркови фамилии в чест на 120 години от създаването на българското цирково изкуство.
Участват артисти от 6 държави – Италия, Франция, Германия, Русия, Украйна и България. Екстремният номер „Глобусът на смъртта“ се изпълнява от шест мотоциклетиста от далечна Колумбия – Хел Райдърс. В шоуто със свой дебютен номер участва и удостоената с Почетния знак на Министерството на културата „Златен век“ 2016 и носителка на „Икар“ за цирково изкуство 2017 – еквилибристката Кристина Костова. За веселото настроение на децата от всички възрасти се грижи най-добрият клоунски дует от Португалия – Мариани.
Носителите на „Сребърен клоун“ от Световния цирков фестивал в Монте Карло, на „Икар“ за цирково изкуство на Съюза на артистите в България и на „Златен век“ – Звезда, на Министерството на културата, Велизара и Николай Балкански ще изпълняват легендарния атракцион „Колелото на смъртта“ през 2017 г. за последен игрален сезон!

Шапитото на фамилия Балкански е най-голямото пътуващо съоръжение на Балканския полуостров, един от най-красивите циркове в Европа, като интериор и дизайн, пълноправен член на Европейската асоциация на цирковете ЕСА от 2013 г. насам, а от 16.04.2016 г. е единственият български цирк, удостоен със званието „академичен“ от Българската академия на науките и изкуствата.

Академичен цирк „Балкански“ е построен на Стадиона и изнася своите спектакли до събота – от 17.00 ч. и 20.00 ч., а в неделя – от 11.00 ч. и 16.30 ч.
Билети на касата на цирка.
Тел. за информация: 0878/570602

БТА