Начало Общество Ученическият лагер в с. Панагюрски колонии отваря врати през август

Ученическият лагер в с. Панагюрски колонии отваря врати през август

СПОДЕЛИ

Ученическият лагер в село Панагюрски колонии ще отвори врати за две лагерни смени през месец август тази година. Първата – “Екотуризъм”, е с фиксирани дати 1-10 август, а втората – “Арт” – от 14 до 23 август. Всяка една от смените ще бъде с по петдесет деца. Подаването на документи и записването на желаещите ученици, както и на сменните ръководители, ще става от 1 юли 2013 година в Обединен детски комплекс – Панагюрище.

 Децата ще бъдат настанени в три обновени вили. Едната е ремонтирана преди години, а другите две  са с основен ремонт от последните месеци. Ремонтът окончателно ще приключи през месец юли. Помещенията ще бъдат оборудвани с нови и модерни мебели, така че лагеруващите да се чувстват удобно и уютно. Стаите са с максимум по 4 легла. Баня и тоалетна има във всяка стая. Изцяло са подменени дограмите на прозорците, електрическата инсталация и водопроводната и канализационна мрежа. Вилите са с изграден нов двускатен покрив от алпийски тип. Освежен е и кухненския блок на ученическия лагер, в частта трапезария, с цел да се ползва като помещение за хранене. Храната ще бъде доставяна от фирма за кетъринг. Сумата за проектиране и реконструкция е 140 000 лева.

   Ученическият лагер в село Панагюрски колонии беше затворен през миналата  година с решение на Общински съвет – Панагюрище в началото на лятото, след внесено мотивирано предложение от ръководството на общината, изготвено на база направен експертен анализ на състоянието на базата и предписания на Регионална здравна инспекция – Пазарджик. При посещение на място тогава кметският екип се запозна със състоянието на сградния фонд и взе решение лагера да бъде основно ремонтиран, а не освежаван всяка година с минимални средства, но некачествено.

    На следващ етап предстои ремонтът на ученическия лагер да продължи и в останалите вили. Освен извършваните вътрешни преустройства предстои сградите да бъдат и санирани.