Начало Любопитно Учените на крачка от създаването на ваксина, слагаща край на анорексията

Учените на крачка от създаването на ваксина, слагаща край на анорексията

В момента учените създават експериментално лекарство, базирано на специфични антитела.

68
0
СПОДЕЛИ
Реклама

Учени от Медицинския изследователски институт в Станфорд са установили, че развитието на тежки смущения в храносмилателната система предизвиква възпаление, което може да се лекува в 95% от случаите, пише Discover.

Изследователите открили, че възпалението на червата се причинява от два основни елемента – RNF5 ген и протеина S100A8. При правилен синтез на тези вещества в чревната микрофлора ще успокоят възпалението.

С помощта на генетични експерименти учените установиха, че нарушаването на функционалността на отделните гени директно засяга механизма на поддържане на белтъка S100A8 на оптимално ниво. Проблемите при тези процеси, според генетиците, водят до нарушения в работата на стомашно-чревния тракт и предизвикват отхвърляне на храната от тялото, което може да доведе до тежки последици, включително загуба на 75% от телесното тегло.

В момента учените създават експериментално лекарство, базирано на специфични антитела. Новото лекарство вече е доказало своята ефективност при мишки: лекарството помага да се намали нивото на възпаление в червата и нормализира биологичните процеси в организма. През следващите месеци изследователите могат да започнат клинични изпитвания на „ваксината против анорексия“ при хората.

Източник: https://trafficnews.bg

Харесайте страницата ни във Facebook и винаги бъдете информирани! 

↓↓↓

https://www.facebook.com/pianews/