Начало Избори 2019 В ДИАЛОГ С ХОРАТА СТАНИМИР ВЕЛЧЕВ ПРЕДСТАВЯ ПРЕДИЗБОРНАТА ПЛАТФОРМА НА „БСП...

В ДИАЛОГ С ХОРАТА СТАНИМИР ВЕЛЧЕВ ПРЕДСТАВЯ ПРЕДИЗБОРНАТА ПЛАТФОРМА НА „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ ЗА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ

СПОДЕЛИ

Три поредни срещи с жители на Панагюрище организира предизборният щаб на
кандидата за кмет на общината Станимир Велчев тази седмица. Те се проведоха с участието на хора от кварталите Долна махала и Полето, както и с членовете на клуб „Цвята Зографска“.

Станимир Велчев представи акценти от своята предизборна платформа, а
присъстващите от листата за общински съветници на „БСП за България“ добавиха свои размисли по отношение на проблемите в общината.

В проведените разговори хората поставиха въпроси относно качеството на живота в
града. Изразиха своите притеснения по повод чистотата, водоснабдяването, запрашеността и много други. Свое място намери и темата за язовира и неговото необяснимо забавяне, както казаха няколко човека.

Станимир Велчев очерта приоритетите си в бъдещата работа, като подчерта, че всеки
кмет трябва да има стратегия, насочена към хората и възприета от тях в името на общото ни настояще. Постоянен диалог с хората, гарантира Велчев – работещи приемни, срещи „на живо“, обществени дискусии, пресконференции и други. Според него е необходимо ползването на интелектуалния потенциал на обществено активните хора, за да може във всеки един момент стилът на управление да бъде коригиран спрямо желанията на хората.

Очертавайки възгледите си за управление на общинския бюджет, Велчев посочи още,
че на общината й е необходима повече ефективност и по-малко ефекти. Парите, а общината не е бедна, трябва да се разходват целесъобразно, така че да създават видимо положителен ефект за всички жители. Включително по отношение на управление на общинските дружества, които са на загуба. „В последните 4 години загубите на вода в общината са се увеличили с 12%.
През 2018 г. „ВиК“ ЕООД е на минус с 140 хил. лв. с тенденция за увеличаване“, даде пример Велчев.

Разговорите протекоха в приятелска и откровена атмосфера. Хората не се поколебаха да споделят натрупаните през годините разочорования и изразиха надежда, че техните виждания могат да намерят място при изграждането на нов стил на управление на общината.
Предстоят още срещи в селищата на общината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!