Начало Култура В Панагюрище шества българският дух и младостта (ВИДЕО)

В Панагюрище шества българският дух и младостта (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

Тази година парадът на духовите оркестри и мажоретни състави се посвещава на именития панагюрец Делчо Радивчев

 

Цветна фиеста, много настроение, музика и красота събра Четвъртият парад-дефиле на духови оркестри и мажоретни състави в Панагюрище, който се проведе днес, 30 септември, на площад „20 април“.

В 10:45 започна съпътстващата програма на мажоретните състави, а от 11:00 часа премина дефилето на участващите в парада духови оркестри и мажоретки.

Официалното откриване се състоя малко след това от председателя на НЧ „Вделина-1865“ Спаска Тасева. Г-жа Тасева приветства всички присъстващи и напомни, че тазгодишният парад е посветен на Делчо Радивчев – забележителен панагюрец и патрон на духовия оркестър към панагюрското читалище.

В 11:30ч. започна концертната програма. В Панагюрище за пореден път шества българският дух, събран в маршовете, които накараха кръвта ни да запламти с най-българските чувства. Десетки панагюрци и гости аплодираха духовите оркестри и мажоретните състави от Перник и Елин Пелин, също Духов оркестър „Делчо Радивчев” при НЧ ”Виделина-1865”,  мажоретен състав „Елинор” при ЦПЛРП и Представителен мажоретен състав при СУ ”Нешо Бончев”.

СНИМКИ ОТ ПАРАДА ТУК