Начало Препоръчани Важен мач за ФК Оборище утре

Важен мач за ФК Оборище утре

259
0
СПОДЕЛИ

Утрешният дерби мач от 9-тия кръг в Югозападната Трета лига между Оборище и Хебър може да даде отговор на много въпроси, но и в същото време да не реши нищо. Едно е сигурно – победата е еднакво важна и за двата отбора, но за панагюрци е от решаващо значение заради изоставането им от лидера Хебър с 5 точки.

Както и да завърши обаче утрешният мач победителят(ако има такъв) ще вземе ударна доза самочувствие. Ако това са домакините те ще повярват, че наистина могат да се преборят с Хебър за промоция с марка „Б” и намалявайки дистанцията до 2 пункта ще влязат в следващите битки до края на есента с още по-голяма увереност и мотивация.

Обратно, загуба на Хебър ще понижи тонуса на пазарджиклии преди следващите два сериозни теста – домакинство на Вихрен(Сандански) и гостуване на Пирин(Разлог) и ще ги разколебае сериозно в битката за първото място, тъй като тогава напрежението ще се пренесе изцяло в техните редици. На другия полюс ще бъде евентуалния успех за Хебър. При него всичко лошо ще отиде в състава на Оборище.

Пасив от 8 точки спрямо лидера ще ерозира до крайна степен амбициите и целите на панагюрския клуб, който много трудно от там насетне ще може да навакса това изоставане, изпадайки в психологическата дупка на загубилият тим. На Оборище кой знае каква работя няма да свърши и евентуалното равенство. Формално то ще запази статуковото, но реално няма да изиграе за „войводите” ролята на онзи емоционален импулс, който да изпрати отбора в орбитата на „моралният” лидер на първенството. За Хебър мачът в Панагюрище ще бъде безусловно най-трудният до момента тест. Той ще има и значението на психологически Рубикон, след които нищо няма да бъде същото.

Източник: https://pazardjik.marica.bg

Харесайте страницата ни във Facebook и винаги бъдете информирани! 

↓↓↓

https://www.facebook.com/pianews/